ΕΛΛΑΔΑ

Σκέψεις για επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως

σκέψεις-για-επαναλειτουργία-του-αστυ-184919

Έξι μήνες μετά την απόφαση να μπει λουκέτο στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αστυνομικών, η νέα πολιτική ηγεσία του Σώματος δρομολογεί ενέργειες για την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος στις 14 Ιανουαρίου το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει απόφαση να καταργήσει το Α.Τ. Ακροπόλεως για τον λόγο ότι το κτίριο της Λεοχάρους 4 ήταν προβληματικό. Στην κίνηση αυτή συνέτεινε το γεγονός ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς για τις συνθήκες κράτησης, ενώ εκτιμήθηκε ότι ήταν ευάλωτο σε εμπρηστικές επιθέσεις. Οι 150 αστυνομικοί που υπηρετούσαν επρόκειτο να μετακινηθούν στα αστυνομικά τμήματα του Συντάγματος, των Εξαρχείων και της Ομόνοιας.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σημειώνει πως από την πρώτη στιγμή που τέθηκαν ζητήματα κατάργησης υπηρεσιών στον βωμό της αναδιάρθρωσης ήταν κάθετα απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Άλλωστε αποτελεί κορωνίδα της συνδικαλιστικής μας δράσης ότι στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις. Αυτή η θέση μας μεταφέρθηκε και θα μεταφέρεται συνεχώς και στην πολιτική και στη φυσική ηγεσία.»

Και επισημαίνει πως «με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η πολιτική ηγεσία δρομολογεί τις ενέργειες που προβλέπονται ώστε να επανιδρυθεί το Α.Τ. Ακροπόλεως, το Αστυνομικό Τμήμα στo κέντρο της Αθήνας, θύμα της περιβόητης αναδιάρθρωσης προκειμένου να αναβαθμιστεί η αστυνόμευση της περιοχής και εν τέλει να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προστασίας των πολιτών στην καρδιά της πρωτεύουσας της χώρας.»

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών τονίζουν πως «τέτοιες ενέργειες καλλιεργούν αίσθημα ασφάλειας του πολίτη που είναι πρώτο μας μέλημα και παράλληλα θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία της αναδιάρθρωσης στην ουσία της. Μια αναδιάρθρωση για την οποία η Ένωσή μας έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τις αντιρρήσεις της και έχει θέσει τις θέσεις της στο Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο και την Πολιτική Ηγεσία στην κατεύθυνση της πλήρους κατάργησής της ή τουλάχιστον στη ριζική τροποποίηση αυτής»

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου