ΕΛΛΑΔΑ

Tσίπρας: «Δεν θέλω να φορέσω το κοστούμι του Μπαρόζο»

tσίπρας-δεν-θέλω-να-φορέσω-το-κοστούμι-201863

Μιλώντας την Παρασκευή ενώπιον στελεχών του κόμματος της Κομουνιστικής Επανίδρυσης, ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, δήλωσε πως δεν θέλει «απλώς να φορέσει το κουστούμι του Μπαρόζο», αλλά να δοθεί μια ουσιαστική απάντηση στην κρίση που δημιούργησε ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε τριήμερη επίσκεψη στην Ιταλία, «οι δυνάμεις της Αριστεράς υπερασπίζονται ιδέες και αξίες που τούτες τις μέρες γίνονται ακόμη πιο επίκαιρες: αλληλεγγύη, πραγματική Δημοκρατία και κοινωνική συνοχή».

«Αν όχι τώρα, πότε;» διερωτήθηκε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στα στελέχη και μέλη του ιταλικού αριστερού κόμματος, θέλησε να υπενθυμίσει ότι ήταν ένας από τους διαδηλωτές που είχαν προσπαθήσει να φτάσουν στη Γένοβα το 2001 για να υψώσουν τη φωνή τους κατά του G8, αλλά η ιταλική αστυνομία τον είχε σταματήσει στο λιμάνι της Ανκόνα.

«Στη Γένοβα δόθηκε μια πρόγευση του τι Ευρώπη ήθελαν να φτιάξουν: την Ευρώπη του αυταρχισμού, της συρρικνωμένης Δημοκρατίας και μια Ευρώπη στην οποία μπορεί να κινείται ελεύθερα το κεφάλαιο, αλλά όχι οι άνθρωποι» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.: «Ευχαριστώ τον Πάολο Φερέρο, που πρώτος έσπειρε την ιδέα της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία» τόνισε, αναφερόμενος στον γραμματέα της Κομουνιστικής Επανίδρυσης.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Η γραμμή Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου