ΕΛΛΑΔΑ

Διαστρέβλωση δηλώσεων βουλευτού του Die Linke καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

διαστρέβλωση-δηλώσεων-βουλευτού-του-die-202620

Για παραποίηση των δηλώσεων της Γερμανίδας βουλευτού του Die Linke, Αννέτε Γκροτ, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημείωμά του σχετικά με τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελληνογερμανικής Φιλίας του Κοινοβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ουδέποτε η εκπρόσωπος του Die Linke υποστήριξε ότι «λεφτά έχετε… , η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος» ούτε είπε κάτι παρεμφερές που θα μπορέσει να ερμηνευτεί ως τέτοιο.

Το Die Linke, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο: να πληρώσουν οι πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και όχι οι φτωχοί Έλληνες, γι’ αυτό και είναι ενάντιο στα μνημόνια. Για μια ακόμη φορά οι προσπάθειες της μονταζιέρας πέφτουν στο κενό, σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις της Αννέτε Γκροτ, όπως το κατέγραψε η κάμερα της Βουλής, που έχει ως εξής:

«Γνωρίζετε ότι το Die Linke είναι το μόνο κόμμα στη γερμανική Βουλή που δεν ψήφισε τα συστήματα διάσωσης.

Από τη μία επειδή όλα τα χρήματα πήγαν στις τράπεζες (υπάρχουν και σχετικές μελέτες) και δεν υπήρξε ουσιαστική στήριξη των πολιτών, της πραγματικής οικονομίας -το αντίθετο απ’ ό,τι έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες σε συζητήσεις που έχω κάνει στην Ελλάδα. Δεν βλέπω αυτό που διαβάζω στις γερμανικές εφημερίδες, ότι η οικονομία βρίσκεται σε μία ανάκαμψη, ότι έχουμε περάσει το σκόπελο των δυσκολιών. Άκουσα από έναν φίλο, ο οποίος έχει έναν γνωστό που ζει σε διαμέρισμα μαζί με 17 άτομα -κανείς δεν εργάζεται, υπάρχει ένας ηλικιωμένος που έχει μια σύνταξη και όλοι ζουν από αυτήν. Γι’ αυτό τον λόγο συγχύζομαι όταν μιλάμε για χρήματα, κονδύλια και ανάκαμψη.

Πράγματι έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα δημοσίευμα, πριν μία ή δύο εβδομάδες, ότι το 2011, εάν δεν κάνω λάθος, η μεταφορά από την Ελλάδα σε ελβετικές τράπεζες ήταν 54 δισ. ευρώ.

Μιλάμε για κεφάλαια τα οποία εξάγονται και έχουν εξαχθεί από τη χώρα, γιατί οι πλούσιοι διασφάλισαν τα χρήματά τους, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θεσπίσει τέτοιους ελέγχους για να ανακόπτεται η έξοδος τέτοιων κεφαλαίων.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το σχέδιο Μάρσαλ και για άλλα σχέδια, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χρήματα στη χώρα, στα χέρια κάποιων ανθρώπων -αλλά αυτά βρίσκονται αλλού. Μου είπαν να επισκεφτώ τις μαρίνες, να δω τα σκάφη -αν αναλογιστούμε και την εμπειρία που είχα όταν ταξίδεψα στη Σκιάθο, να αναρωτηθούμε εάν όλοι αυτοί οι κάτοχοι των σκαφών αναψυχής έχουν πληρώσει τους φόρους τους. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη τους -ζητούμε από την Ελλάδα να πιέσει τους πλούσιους πολίτες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου