ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση Κακλαμάνη για τους βουλευτές με τα εμβάσματα

ερώτηση-κακλαμάνη-για-τους-βουλευτές-205612

Ερώτηση σχετικά με τους βουλευτές που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Σύμφωνα τον κ. Κακλαμάνη με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», με τίτλο «Τρεις βουλευτές της ΝΔ φυγάδευσαν 3,5 εκ. ευρώ», κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση, καθώς και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.), στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (09-02-14), με τίτλο «Τρεις βουλευτές της ΝΔ φυγάδευσαν 3,5 εκ. ευρώ», αναφέρεται ότι «τρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ, την περίοδο 2009-2012, τα οποία δεν δικαιολογούνται από το ‘’πόθεν έσχες’’, που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) συμπεριλαμβάνει τα ονόματα των τριών πολιτικών σε κατάλογο, που απέστειλε προς το Υπουργείο Οικονομικών».

Θεωρώ πως δεν πρέπει να πλανώνται σκιές σε ότι αφορά την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτικών αλλά ούτε και συγκαλύψεις τυχόν παραλήψεών τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

– Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο δημοσίευμα;

– Αν ναι, τότε ζητώ όπως καταθέσετε στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής όλα τα στοιχεία που αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου