ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες στη Μαλακάσα»

συριζα-να-απελευθερωθούν-οι-συλληφθ-205900

Την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκου και των άλλων πολιτών που συνελήφθησαν την Κυριακή μετά τα επεισόδια στον σταθμό των διοδίων της Μαλακάσας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση έχασε πλέον και τη στοιχειώδη ψυχραιμία της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας ότι στο αποκορύφωμα των κατασταλτικών μέτρων συνελήφθησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Ηλιάσκος, Χρήστος Τσεκρετζής, Βαγγέλης Λεμπούσης, Δημήτρης Σωτήρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιασεμάκης, Θωμάς Ρούσσης και δύο πολίτες, ο Νώντας Δημητρίου και Χρόνης Λεμονίδης, ενώ κλήσεις έχουν λάβει και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις χθεσινές κινητοποιήσεις στα διόδια της Μαλακάσας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι υπηρετεί τις εργολαβικές κοινοπραξίες και γι’ αυτό αποφάσισε να επιβληθούν νέες αυξήσεις έως 60% στις τιμές των διοδίων και να «προσθέσουν» νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αυξήσεις αυτές μετατρέπουν την περιοχή σε έναν «ιδιότυπο χωρο-οικονομικού apartheid».

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου