ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία την Τρίτη κατά της τροπολογίας για την ψήφο των μεταναστών

διαμαρτυρία-την-τρίτη-κατά-της-τροπολ-205922

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του αποκλεισμού των μεταναστών και των ομογενών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας από τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του 2014 οργανώνουν σύλλογοι μεταναστών και αντιρατσιστικές κινήσεις.

Αίτημά τους είναι να αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία δεν έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαποί τρίτων χωρών. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 7 το απόγευμα της Τρίτης καλούν: Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», Μπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Αθήνας, Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων, Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Προσφύγων, Asante, Νιγηριανή Κοινότητα, Κοινότητα Σενεγάλης, Σύλλογος Σύρων Αποδήμων Ελλάδος, Ομοσπονδία Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Αιγυπτιακή Κοινότητα.

Καταγγέλλουν ως ρατσιστική την τροπολογία και ζητούν την παρέμβαση των δημοκρατών βουλευτών ώστε πέρα από την απόσυρσή της να φέρουν στη Βουλή νόμο για τη διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όσους διαμένουν μόνιμα στη χώρα.

Ο αποκλεισμός των μεταναστών και των ομογενών «είναι άλλο ένα δώρο του Σαμαρά στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας ότι ενισχύονται συνεχώς οι διακρίσεις. Μιλούν για πολιτικές κυβερνητικές επιλογές και ρατσιστικές πολιτικές, τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώθηκαν στο Φαρμακονήσι, στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των μεταναστών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα, στα ρατσιστικά πογκρόμ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στις δολοφονίες όπως του Σαχζάτ Λουκμάν στα. Πετράλωνα.

Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας με τη δημοτική παράταξη την οποία στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανέφερε ότι ήταν τιμή του να είναι επικεφαλής της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, σε ένα ψηφοδέλτιο «που πλάι στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του εργατικού κινήματος της νεολαίας, των τοπικών κινημάτων στις γειτονιές συμμετείχαν μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Γκάμπια, την Αλβανία».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου