ΕΛΛΑΔΑ

Η δήλωση του Μόσιαλου για τον σταυρό στις ευρωεκλογές

η-δήλωση-του-μόσιαλου-για-τον-σταυρό-στ-206370

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής πανεπιστημίου, Ηλίας Μόσιαλος, εξέφρασε την άποψη πως το νέο σύστημα της εκλογής των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα, αλλά και κάποιες εύλογες ανησυχίες στο χώρο της κίνησης των «58».

«Αν δεν πηγαίναμε σε σταυρό θα έπρεπε να είχαμε σε κάθε κόμμα μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία. Το ίδιο ισχύει και για την πρόταση καθιέρωσης μονοεδρικών περιφερειών. Αυτό όμως προϋποθέτει την ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων. Μέχρι αυτό να εξασφαλιστεί, ο σταυρός παρότι μπορεί να μην θεωρείται ιδανικό σύστημα, είναι σίγουρα καλύτερος από τις επιλογές που μπορεί να κάνουν οι εκάστοτε αρχηγοί των κομμάτων», τόνισε ο κ.Μόσιαλος.

«Κατανοώ τις ανησυχίες πολλών εκ των “58”, αλλά αυτές μπορούν να λυθούν άμεσα με την κάθοδο ως υποψηφίων στις εκλογές με σταυρό των πιο προβεβλημένων στελεχών τους. Πιστεύει κανείς ότι αν είναι υποψήφιοι για παράδειγμα ο Γιάννης Βούλγαρης ή ο Γιώργος Παγουλάτος θα έχουν πρόβλημα αναγνωρισημότητας; Ας το τολμήσουν και δεν θα χάσουν. Αν ο λαός θέλει να δει μια μεγάλη κεντροαριστερά, τότε δεν θα ψηφίσει μόνο τους κομματικούς υποψήφιους. Θα έχει την δυνατότητα να διαλέξει από ένα πολύ ευρύτερο ψηφοδέλτιο. Ο λαός ξέρει να κρίνει. Κι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει τέτοιες υποψηφιότητες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου