ΕΛΛΑΔΑ

HSBC: Απειλή για το ελληνικό πρόγραμμα οι πρόωρες εκλογές

hsbc-απειλή-για-το-ελληνικό-πρόγραμμα-οι-π-221862

Κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, ο οποίος θα μπορούσε να εκτροχιάσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και να καθυστερήσει τις συζητήσεις για πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας, βλέπει η HSBC σε έκθεσή της, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με την έκθεση, με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου, ένα ισχυρό αποτέλεσμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν να ανοίξει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές.

Ακόμη, όμως, και αν το ενδεχόμενο αυτό αποφευχθεί μετά τις εκλογές του Μαΐου, υπάρχει και πάλι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών αργότερα πριν το πρώτο τρίμηνο του 2015, αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν συμφωνήσουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η θητεία του οποίου λήγει του χρόνου την άνοιξη.

«Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση πιθανόν να παραμείνει σε προεκλογικό κλίμα, ενώ η λιτότητα προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους», ανέφερε ο ξένος οίκος.

«Αυτό πιθανόν να προκαλέσει επιπλοκές στο πρόγραμμα της τρόικας και στις συζητήσεις για πιθανό τρίτο μνημόνιο», συμπλήρωσε ο οίκος.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου