ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καπερνάρος για την επιστολή του προς τον Δήμαρχο του Λονδίνου

ο-καπερνάρος-για-την-επιστολή-του-προς-221869

Τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Βασίλη Καπερνάρο φιλοξένησε η Λουκίλα Καρρέρ στην τηλεόραση της Ζούγκλας και την εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα».

«Επισήμανα σε επιστολή μου προς τον Δήμαρχο του Λονδίνου κ. Μπόρις Τζόνσον ότι η ιστορία των Άγγλων προφανώς δεν περιλαμβάνει γλυπτά, όπως η δική μας, γιʼ αυτό και στο λεξιλόγιο του περιλαμβάνεται μόνο η λέξη μάρμαρα. Δεν είναι μάρμαρα, είναι γλυπτά, των οποίων την αξία δεν μπορουν οι Άγγλοι να εκτιμήσουν. Δεν είναι τα «Ελγίνεια μάρμαρα» το ζητούμενο αλλά τα γλυπτά του Παρθενώνα είπε ο κ. Καπερνάρος «τα οποία και θά αγωνιστούμε να φερουμε στην Πατρίδα μας» συμπλήρωσε.

«Η ασφάλεια του Αθηναίου πολίτη, η πάταξη της εγκληματικότητας αλλά και του παραεμπορίου που μας κοστίζει 6 δις ετησίως είναι οι πρώτοι στόχοι μας μόλις ο Δήμος Αθηναίων περάσει στα χέρια μας» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος. «Είναι ανάγκη να ανοίξουν και πάλι οι παιδικές χαρές, να μπορείς να περπατήσεις στην πλατεία Αμερικής, να μπορείς να οδηγήσεις με ασφάλεια, να μπορούν να διανυκτερεύουν φαρμακεία χωρίς να αγωνιούν οι φαρμακοποιοί για την ασφάλειά τους» συμπλήρωσε.

Παρατίθεται η επιστολή του Β. Καπερνάρου προς τον Μπόρις Τζόνσον

Κύριε Δήμαρχε,

Η σχέση σας με την ιστορία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την αισθητική της κόμης των μαλλιών σας (όπως βλέπω στις φωτογραφίες).

Επειδή διάβασα τις δηλώσεις σας, σας διευκρινίζω τα εξής:

Είναι προφανές ότι η δική σας ιστορία δεν περιλαμβάνει γλυπτά, όπως η δική μας, γιʼ αυτό και στο λεξιλόγιο σας περιλαμβάνεται μόνο η λέξη μάρμαρα. Δεν είναι μάρμαρα, κ Δήμαρχε, είναι γλυπτά, των οποίων την αξία δεν μπορείτε να εκτιμήσετε και δεν σας αδικώ. Η παιδεία σας φτάνει στα «Ελγίνεια μάρμαρα» και όχι στα γλυπτά του Παρθενώνα.

Κρατήστε τα ευφυολογήματα και τις προσβολές κατά του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας μας, για εσάς και την παρέα σας. Από την Αθήνα ξεκινά ο αγώνας για τα γλυπτά ΜΑΣ, τα οποία είτε θέλετε είτε όχι θα επιστραφούν στον Παρθενώνα, εκεί όπου ανήκουν.

Πρόκειται για αγώνα που δεν δίνεται στις δηλώσεις, αλλά στις πράξεις. Γιʼ αυτό σας καλώ να ανασκευάσετε τις δηλώσεις σας και να μπείτε στον διάλογο για τον τρόπο που θα επιστραφούν τα γλυπτά ΜΑΣ.

Αποδείξατε ότι όχι μόνο δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοια γλυπτά, αλλά ούτε και να τα συντηρήσετε. Έχετε προκαλέσει απίστευτες φθορές, γιατί δεν ξέρετε τι έχετε στα χέρια σας. Κάντε το χρέος σας έναντι της παγκόσμιας ιστορίας.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου