ΕΛΛΑΔΑ

Οι 6 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ

οι-6-προτάσεις-του-πασοκ-για-την-αναδιάρ-224192

Θετικά αντιμετωπίστηκαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, οι έξι προτάσεις που κατατάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι 6 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ
Κατά τη συζήτηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ,προτάθηκαν τα εξής:

1) Διατηρείται το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι Κλάδοι υπάγονται στον Αρχηγό της.

2) Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομού) συγκροτείται υπηρεσία αντίστοιχη με τη σημερινή Αστυνομική Διεύθυνση με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό.

3) Σε επίπεδο Περιφέρειας συγκροτούνται Διεύθυνση Ασφάλειας και Διεύθυνση Τάξης, οι οποίες συνεργάζονται και συντονίζονται ενιαία κατά τρόπο συγκεκριμένο.

4) Δεν θίγονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι κείμενες διατάξεις για τις μεταθέσεις των αστυνομικών (Π. Δ. 100/2003) και διατηρείται ως τόπος συμφερόντων η Περιφερειακή Ενότητα (Νομός).

5) Δεν μεταβάλλεται η νομοθετική ρύθμιση για την εκπροσώπηση του προσωπικού της ΕΛ. ΑΣ.

6) Δεν αυξάνεται ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών.

Η αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ αποτελούνταν από τους: Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα ΚΟ ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλο αρμόδιο Εισηγητή Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Κ. Ο. ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπακωνσταντή, Γραμματέα του Τομέα Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης και Χρήστο Πρωτόπαππα, μέλος της ομάδας παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου.

Οι εκπρόσωποι του ΠαΣοΚ εξέφρασαν «την άποψη ότι μια ουσιαστική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αναγκαία», ενώ κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, το σύστημα κρίσεων και της αντικειμενικής αξιολόγησης του προσωπικού «και διαπιστώθηκε η ανάγκη περαιτέρω συζήτησης για τη μεταβολή της διαδικασίας επιλογής της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου