ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το μεσημέρι τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του Θεοδωράκη

σήμερα-το-μεσημέρι-τα-πρώτα-ονόματα-τω-240005

«Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν» το σύνθημα του νέου κόμματος που ίδρυσε ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής, προκαλώντας πάταγο στο Διαδίκτυο – «Ανυδρία» προγράμματος και ιδεολογικού στίγματος επισημαίνουν οι επικριτές του νέου σχήματος

Σε ρότα μπαίνει από σήμερα «Το Ποτάμι» του δημοσιογράφου κ. Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς στη 1 το μεσημέρι ο ιδρυτής του θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Με κεντρικό σύνθημα «Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν», ο νέος σχηματισμός έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο και στα social media που όλα δείχνουν ότι θα είναι το προνομιακό πεδίο δράσης του, εδικά, μάλιστα, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε από τα περισσότερα συμβατικά και κατεστημένα μέσα ενημέρωσης αμέσως μόλις ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής ανακοίνωσε το φιλόδοξο και, κατ΄ άλλους, παράτολμο εγχείρημά του.

Ήδη η σελίδα του νεοσύστατου σχήματος στο facebook συγκέντρωσε σχεδόν 20.000 likes κατά το τελευταίο τριήμερο, ενώ δεν έλειψαν και οι εναντίον του προβοκάτσιες με την εμφάνιση λογαριασμού «τρολ» στο twitter που παρίστανε τον Σταύρο Θεοδωράκη και επιχειρούσε να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για «Το Ποτάμι» και τον ιδρυτή του.

Ονόματα και στίγμα

Κατά τη σημερινή επίσημη πρώτη του κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης θα παρουσιάσει τους πρώτους 20 από τους συνεργάτες του που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κινήματος, στο οποίο, όπως έχει εξ αρχής ξεκαθαρίσει, δεν θα μετέχει ο ιδρυτής του, ο οποίος ευθαρσώς αναγνώρισε στην ανακοίνωση με την οποία ανήγγειλε το εγχείρημά του ότι «ούτε ξένες γλώσσες γνωρίζει, ούτε τα προσόντα έχει για να σταθεί στην Ευρωβουλή».

Όπως εκμυστηρεύθηκε στον κύκλο του, επιδίωξη του δημοφιλούς τηλεπαρουσιαστή είναι να στελεχώσουν την ευρωλίστα άτομα που αντιλαμβάνονται τα πράγματα όπως ο ίδιος και να έχουν τα εφόδια να μας εκπροσωπήσουν επάξια στην Ευρωβουλή.
«Θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα ξένες γλώσσες και να έχουν κάποιο μορφωτικό επίπεδο και να χειρίζονται τα ευρωπαϊκά θέματα. Στην Ευρωβουλή θα πρέπει να βρίσκονται οι άριστοι, δηλαδή εκείνοι που έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Θα είναι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι από τα εργατικά κινήματα», είπε σε συνομιλητές του ο κ. Θεοδωράκης, αποφεύγοντας, ωστόσο, να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Πολιτική ανυδρία»;

Εκτός, πάντως, από τα ονόματα, ο ιδρυτής του κινήματος θα κληθεί να δώσει και τις προγραμματικές θέσεις, όπως και το ιδεολογικό στίγμα με το οποίο θα κινηθεί «Το Ποτάμι», δύο ζητήματα που τίθενται με έμφαση από τους επικριτές της προσπάθειας του, καταλογίζοντάς του… «πολιτική ανυδρία».

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η Αριστερά ή η Δεξιά», υποστηρίζει, πάντως, ο κ. Θεοδωράκης σε όσους τον ρωτούν πού θα κινηθεί ο νέος φορέας. Γι’ αυτό και, όπως λέει, το κόμμα του «δεν θα ανήκει ούτε στη μία ούτε στην άλλη πλευρά». Κατά την άποψή του «το πρόβλημα της χώρας είναι το ακυβέρνητο καράβι που πρέπει να σωθεί». Και, όπως συμπληρώνει, «όταν σωθεί, τότε θα αποφασίσει εάν θα είναι λίγο αριστερά ή λίγο δεξιά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου