ΕΛΛΑΔΑ

Εξουδετερώθηκε χειροβομβίδα που βρέθηκε σε αυλή σπιτιού

εξουδετερώθηκε-χειροβομβίδα-που-βρέ-240424

«Σπαρμένη» στην αυλή της βρήκε μια γυναίκα από το Ν. Σούλι Σερρών μία χειροβομβίδα. Χθες το απόγευμα, η γυναίκα, καθώς απομάκρυνε τις πέτρες από χώρα που είχε προηγουμένως οργώσει, έπιασε τη χειροβομβίδα νομίζοντας αρχικά ότι πρόκειται για πέτρα ή κέλυφος χελώνας.

Όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο για χειροβομβίδα, την άφησε προσεκτικά στο σημείο που τη βρήκε και απομακρύνθηκε από την αυλή της.

Σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εξουδετέρωσης της χειροβομβίδας. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, το ΕΚΑΒ και ειδικοί πυροτεχνουργοί του στρατού, που απομάκρυναν αρχικά τη χειροβομβίδα από την αυλή του σπιτιού στο Ν. Σούλι και στη συνέχεια την εξουδετέρωσαν σε ακατοίκητη περιοχή, μακριά από το χωριό.

«Ήταν τυχερή που δεν τράβηξε την περόνη» δήλωσε, αναφορικά με το περιστατικό, ο πυροτεχνουργός Χρυσοβαλάντης Ντυμένος, επισημαίνοντας πως παρότι ήταν υλικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η χειροβομβίδα ήταν ενεργή.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Ν. Σουλίου Στέλλα Σπανουδάκη, πρόκειται για τη δεύτερη χειροβομβίδα που βρέθηκε στην ίδια αυλή. Η πρώτη είχε εντοπιστεί πέρυσι από τους ενοικιαστές του σπιτιού και είχε εξουδετερωθεί και πάλι από ειδικούς πυροτεχνουργούς.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου