ΕΛΛΑΔΑ

Στη Σούδα με ουκρανική σημαία η ναυαρχίδα

στη-σούδα-με-ουκρανική-σημαία-η-ναυαρχ-240738

Με ουκρανική σημαία κατέπλευσε στον ναύσταθμο της Σούδας η φρεγάτα «Hetman Sahaidachny» προερχόμενη από την Αφρική, και με ουκρανική σημαία απέπλευσε κανονικά χθες το πρωί η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου.

Ο κυβερνήτης και το πλήρωμα της συγκεκριμένης φρεγάτας ουδέποτε είχαν κάνει κίνηση αυτομόλησης όπως έγραψε η προχθεσινή «Ισβέστια». Το μόνο αίτημα που υπέβαλε ο κυβερνήτης της ουκρανικής ναυαρχίδας προς τη διοίκηση του ναυστάθμου της Σούδας ήταν να καθυστερήσει ο απόπλους κατά ένα εικοσιτετράωρο, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει αποδεικτό καθότι απαιτούνταν ξεχωριστή διπλωματική άδεια.

Η ουκρανική φρεγάτα επιστρέφει κανονικά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας ύστερα από συμμετοχή σε μια κοινή επιχείρηση καταπολέμησης της πειρατείας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής.

Η πληροφορία περί αυτομόλησης της ουκρανικής ναυαρχίδας κυκλοφόρησε αμέσως μετά την παραίτηση του αρχηγού του ουκρανικού Ναυτικού ο οποίος δήλωσε πιστός στον λαό της Κριμαίας.

Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι είχε αναλάβει μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ουκρανίας με υπόδειξη του μεταβατικού προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.

Ωστόσο, πριν καν καθίσει στην καρέκλα του αρχηγού Ναυτικού έσπευσε να δηλώσει πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, χαιρέτισε μια «ιστορική εξέλιξη».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου