ΕΛΛΑΔΑ

Σε έξι μήνες το χαράτσι των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

σε-έξι-μήνες-το-χαράτσι-των-5-ευρώ-στα-πο-240868

Να κάμψει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το χαράτσι των 5 ευρώ για επίσκεψη στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) επιχειρεί ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου και σημειώνει ότι, πρώτον, η επιβολή του δεν αφορά στη συνταγογράφηση και, δεύτερον, πως δεν θα εφαρμοστεί άμεσα, αλλά μετά από έξι μήνες.

Πάντως, σε δηλώσεις του την Δευτέρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το μέτρο, λέγοντας πως «όλα είναι πιθανά στον τόπο αυτό». «Να δούμε πρώτα πώς θα ρυθμίσουμε το σύστημα και μετά έχουμε χρόνο… Πάντως μοντέλο χωρίς εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο» δήλωσε.

Σε έξι μήνες η εφαρμογή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για να ξεκινήσει να εισπράττεται το «εισιτήριο» των 5 ευρώ θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος εισπρακτικός μηχανισμός, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει αναπτυχθεί.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο ΕΣΥ και πως το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά από έξι μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η συνένωση των πολυϊατρείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 5ευρω δεν επηρεάζει τη συνταγογράφηση, καθώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές δωρεάν είτε από τους 2.500 συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είτε από τους 2.500 οικογενειακούς ιατρούς.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου