ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνας δρομέας που θα τρέξει σε τρεις διαδοχικούς Μαραθώνιους -«Πέταξα τα φάρμακα και τα 4 πακέτα τσιγάρα και τρέχω» [εικόνες]

ο-ελληνας-δρομέας-που-θα-τρέξει-σε-τρει-259427

Τρέχει με την καρδιά του και όχι με το «βάρος» των τεσσάρων πακέτων τσιγάρων που «κατανάλωνε» σε καθημερινή βάση. Η περίπτωση του 49χρονου δρομέα Δημήτρη Κασκούτη είναι ιδιαίτερη καθώς θα σκοπεύει να λάβει μέρος σε τρεις διαδοχικούς Μαραθωνίους μέσα σε συνολικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

Επιδίωξή του, σύμφωνα με το runningnews.gr, είναι να στείλει μήνυμα ζωής.

«Μέχρι τα 46 μου χρόνια, δεν περπατούσα ούτε 100 μέτρα, ζύγιζα 30 κιλά παραπάνω και κάπνιζα 4 πακέτα την ημέρα. Μετά ασχολήθηκα με την ορειβασία και σύντομα πέρασα στο τρέξιμο. Είδα μεγάλη βελτίωση στην υγεία μου, σταδιακά περιόρισα το τσιγάρο και μάλιστα έπαψα να παίρνω χάπια για την αρθρίτιδα που με ταλαιπωρεί. Πέταξα τα φάρμακα, δεν τα χρειάζομαι πια», εξηγεί ο δρομέας, που αποτελεί μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

«Όταν είδα ότι φέτος θα γίνουν τρεις διαδοχικοί Μαραθώνιοι, στις 23 Μαρτίου στο Ναύπλιο στις 30 Μαρτίου στη Μεσσήνη και στις 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, το είδα ως ένα δυνατό κίνητρο για να κόψω εντελώς το κάπνισμα και να καταφέρω να τρέξω και στους τρεις. Δεν θα είναι εύκολο να τερματίσω και στους τρεις, αλλά έχω θετική ψυχολογία και αυτό είναι το παν. Έχω τρέξει ακόμα και 100 χιλιόμετρα μέσα σε μια εβδομάδα, έχω φυσικά υποβληθεί και σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και επιπλέον αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ, τώρα που δεν έχω το βραχνά του τσιγάρου».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου