ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 26χρονος για τον εμπρησμό στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου

συνελήφθη-26χρονος-για-τον-εμπρησμό-στο-259530

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου θα οδηγηθεί 26χρονος ύστερα από δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας για εμπρησμό του δικαστικού μεγάρου της πόλης.

Όπως αναφέρουν οι διωκτικές Αρχές, ο συλληφθείς μπήκε το πρωί της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού και με εύφλεκτο υγρό προκάλεσε φωτιά η οποία έκαψε τα έδρανα των δικαστών στο κεντρικό κτίριο του μεγάρου, καθώς και έναν πίνακα τεραστίων διαστάσεων και ανεκτίμητης αξίας Του Εσταυρωμένου, που δέσποζε για πολλές δεκαετίες στον χώρο.

Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, βρέθηκαν δύο απειλητικά σημειώματα, που στρέφονταν κατά των δικαστών και της Δικαιοσύνης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν γρήγορα τον δράστη, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα είχε απασχολήσει και άλλες φορές τις διωκτικές Αρχές και είχε συλληφθεί για εμπρησμούς σε πολιτικά γραφεία, εφορίες ενώ πάλι στο Δικαστικό Μέγαρο είχε προκαλέσει παλαιότερα φθορές.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών και πυροσβεστικών Αρχών, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το πρωί, αφού είχε ανοίξει το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου, εντός του οποίου βρίσκονταν ένας κλητήρας και η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου.

Το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι των δικαστηρίων της Ρόδου και του Εφετείου Δωδεκανήσου πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου