ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρεί και δεύτερος βουλευτής από τη Χρυσή Αυγή

αποχωρεί-και-δεύτερος-βουλευτής-από-τ-263169

Αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή και δεύτερος βουλευτής. Πρόκειται για τον Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου, ως ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στάθης Μπούκουρας έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του.
Οπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο Μπούκουρας είχε αρνηθεί να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου όπου κρατείται, προκειμένου να εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της άρσης ασυλίας.

Με υπεύθυνη δήλωσή του ο βουλευτής, που κρίθηκε τον περασμένο Ιανουάριο προφυλακιστέος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την μεταγωγή του και τονίζει ότι δεν επιθυμεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακρίτριες που χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα για επιπλέον κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ο βουλευτής αιτιολογεί την άρνησή του να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, στην υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλε, αναφέροντας ότι «η κλήση που έλαβα από τον πρόεδρο της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κ. Μαρκογιαννάκη ήταν προκειμένου να μεταχθώ και να εμφανιστώ , ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου , ενώπιον της Επιτροπής στην ειδικά καθορισμένη αίθουσα στην Βουλή και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού».

Ο κ. Μπούκουρας εκφράζει επίσης την βεβαιότητα του πως οι συνάδελφοι του δεν θα δεχθούν ποτέ να αρθεί η ασυλία του «επειδή αγαπώ το κυνήγι και πολύ πριν δεχθώ την πρόταση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστώ μαζί της και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Κορινθίας είχα αγοράσει από τα πιο γνωστά οπλοπωλεία της Αθήνας ένα κυνηγετικό όπλο σαν αυτά τα οποία έχουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κατοικούν και εκλέγονται στην περιφέρεια».

Σημειώνει δε ο κατηγορούμενος βουλευτής, με κεφαλαία γράμματα, ότι για το επίμαχο όπλο η Ελληνική Αστυνομία του έχει χορηγήσει νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου