ΕΛΛΑΔΑ

Επτά νεκροί μετανάστες και δύο αγνοούμενοι ανοιχτά της Μυτιλήνης

επτά-νεκροί-μετανάστες-και-δύο-αγνοού-263936

Νέα τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο. Επτά μετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και τρεις γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους σήμερα, Τρίτη, ανοιχτά της Μυτιλήνης, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν βούλιαξε. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων. Οκτώ μετανάστες διασώθηκαν.

Για τραγωδία έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο Mega. Σημείωσε ότι σημειώθηκαν ακόμη δύο ανάλογα περιστατικά το βράδυ στο Αιγαίο, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η βάρκα με τους μετανάστες είχε αρχίσει να βυθίζεται πριν την εντοπίσει το λιμενικό. Μέσα στο αμπάρι βρέθηκαν πέντε μετανάστες νεκροί, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το λιμενικό ειδοποιήθηκε από τις τουρκικές αρχές, τις οποίες είχε ενημερώσει διερχόμενο πλοίο, που εντόπισε και διέσωσε δύο από τους μετανάστες.

Η επιχείρηση διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι δύο μετανάστες που διασώθηκαν από το διερχόμενο πλοίο ανέφεραν ότι επέβαιναν σε λέμβο με συνολικά 15 άτομα.

Κατόπιν αυτού, σήμανε συναγερμός στο λιμενικό και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μεταναστών.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί επτά μετανάστες νεκροί, ενώ έχουν διασωθεί οκτώ άλλοι. Το λιμενικό συνεχίζει την επιχείρηση καθώς εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη δύο άτομα των οποίων η τύχη αγνοείται.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου