ΕΛΛΑΔΑ

Νέα 48ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για Τετάρτη και Πέμπτη

νέα-48ωρη-απεργία-κήρυξε-η-αδεδυ-για-τετ-264406

Νέα 48ωρη απεργία έχει κηρύξει για την Τετάρτη και την Πέμπτη (19 – 20 Μαρτίου) η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά.

Στην απεργία συμμετέχει και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται «για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο» και διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία «αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα μνημονιακά έτη».

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

  • Την Τετάρτη στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος (11:00 π.μ.) και στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (11:00 π.μ.).
  • Την Πέμπτη στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος (13:00) και στη συνέχεια, στις 15:00 συγκέντρωση-συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα

«Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει το θέατρο των ψευτοδιαπραγματεύσεων με την τρόικα και ότι τηρεί στάση συνδιαμορφωτή και όχι διαπραγματευτή «απέναντι στις νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις» των εκπροσώπων των δανειστών «για την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ενίσχυση του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου».

Ως προς τις απολύσεις στο Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι «η όποια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να στήσει έναν επικοινωνιακό μανδύα ασάφειας γύρω από το θέμα πέφτει στο κενό» και επικαλείται δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι «ώς το 2015, υπάρχει η δέσμευση, να μειωθεί κατά 150.000 υπαλλήλους ο Δημόσιος Τομέας και εκτιμάμε ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πριν από το 2015».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου