ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα για τη «Νέα Ελλάδα» ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς

κάλεσμα-για-τη-νέα-ελλάδα-ετοιμάζει-264419

Κάλεσμα για σύμπραξη όλων των μεταρρυθμιστικών και φιλευρωπαϊκών δυνάμεων, με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης αστικής παράταξης που θα επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα της ΝΔ και θα σημάνει και την ουσιαστική της μετάλλαξη, αναμένεται να απευθύνει μετά τις Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως αναφέρει το Βήμα, οι εξελίξεις για τη νέα σύνθεση θα είναι ταχύτατες μετά τις Ευρωεκλογές και θα αποτελέσει ένα κρίσιμο στοίχημα πόσοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για τη «Νέα Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και μέσα από το σχέδιο επανίδρυσης της Κεντροδεξιάς, ενώ κεντρικός στόχος είναι να ενσωματωθούν και δυνάμεις εκτός των τειχών της ΝΔ και συγκεκριμένα πολιτικοί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος.

Στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η νέα Ελλάδα δεν είναι ένα ’σύνθημα’. Είναι μια πραγματικότητα που ήδη γεννιέται γύρω μας».

Ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει ευθέως για την ανάγκη μετεξέλιξης της ΝΔ, αλλά με τη συχνή αναφορά του όρου «Νέα Ελλάδα» δείχνει προς τα πού πηγαίνει.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου