ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση με αποχωρήσεις από συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

ένταση-με-αποχωρήσεις-από-συνεδρίαση-285285

H ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την ψηφοφορία της Κυριακής και τη διαφοροποίηση των Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη, ξέσπασε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το οποίο συνεδριάζει κάθε Τρίτη.

Οι τόνοι ανέβηκαν σε τέτοιο σημείο, ώστε οι Κ. Τριαντάφυλλος και Θ. Μωραΐτης έφυγαν από την συνεδρίαση, με τον πρώτο να σκέφτεται να παραιτηθεί από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο γραμματέας της ΚΟ Π. Ρήγας είπε ότι δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ότι όποιος έχει αντιρρήσεις να έρχεται και να τις συζητάει έγκαιρα.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Β. Κεγκέρογλου παρενέβησαν και επέκριναν τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής για τη στάση τους στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

H κ. Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε «επιτέλους, τέλος με τις προσωπικές στρατηγικές. Παίζονται παιγνίδια σε βάρος της παράταξης», ενώ ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε «αν υπάρχει κομπίνα με τις τράπεζες να έρθουν να μας την εξηγήσουν αυτοί που καταψήφισαν».

Εκείνη τη στιγμή ξέσπασε ο κ. Τριαντάφυλλος λέγοντας ότι όσα λέγονται για τον κ. Παπανδρέου θίγουν την ιστορία της παράταξης και ότι το νομοσχέδιο απείχε παρασάγγας από τη σοσιαλιστική φιλοσοφία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Ο Θ. Μωραΐτης, προτού φύγει μαζί με τον κ. Τριαντάφυλλο, ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση, γιατί θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου τη στιγμή που θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν τι θα κάνουν στις εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου