ΕΛΛΑΔΑ

Πάγκαλος: Τι να ψηφίσω, τι να ψηφίσω…Ετσι μου ’ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά

πάγκαλος-τι-να-ψηφίσω-τι-να-ψηφίσωετ-285393

«Έχω μια φοβερή αδυναμία… Να ψηφίσω Κουβέλη, ο οποίος μαδάει το μουστάκι του; Τον Βενιζέλο με τον Παπανδρέου, με τη χυδαιότητα και αμφισβήτηση και τη μορφή πολυδιάσπασης του χώρου της Ελιάς; Ή τον Θεοδωράκη που το κόμμα του είναι υπό διαμόρφωση και δεν ξέρουμε τι θα βγει;…»;

Εντονη κριτική τόσο στον Βαγγέλη Βενιζέλο όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ενώ εκφράζοντας την αγωνία του για το τι θα επιλέξει στις ευρωεκλογές, δεν δίστασε να δηλώσει ότι «έτσι μου ’ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Παπανδρέου στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, φρόντισε να πραγματοποιήσει μία ιστορική αναδρομή για το πώς ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι είχε «δύο δαχτυλίδια», αυτό που του προσέφερε ο κ. Σημίτης και το… κληρονομικό.

Τα δύο δαχτυλίδια του Γιώργου

«Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από μία υιοθεσία την οποία έκανε ο κ. Σημίτης που του έδωσε το δαχτυλίδι. Έτσι, είχε δύο δαχτυλίδια. Το πρώτο ήταν το κληρονομικό, του Ανδρέα, και το δεύτερο αυτό που του έδωσε ο κ. Σημίτης. Αυτομάτως ήταν σίγουρο ότι μετά από αυτό θα εκλεγεί και δεν υπήρχε δυνατότητα να υπάρξει άλλος, σοβαρός υποψήφιος.

Ο Βενιζέλος έκανε όσα λάθη μπορούσε να κάνει κανείς

Ο κ. Βενιζέλος ήταν ο φυσικός διάδοχος του κ. Παπανδρέου. Τον ανέδειξε ο κ. Παπανδρέου, τον έκανε υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και έκανε προσπάθεια να εξασφαλίσει την ουδετερότητά του, διότι ήταν γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος είχε τη φιλοδοξία να καταλάβει τη θέση του Παπανδρέου. Και έκανε όλα τα λάθη που μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος σ’ αυτή τη θέση. Έκανε το στέλεχος της κυβέρνησης που δεν μιλάει για το ΠΑΣΟΚ, και στη Βουλή η ομάδα του είχε λυσσάξει!

Ο Παπανδρέου δεν έπεσε, τον έριξαν

Ορισμένοι βουλευτές του είχαν λυσσάξει και ήταν οι χειρότεροι εχθροί του Παπανδρέου, οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ τον λοιδορούσαν, τον συκοφαντούσαν και τον υπονόμευαν και έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο. Αυτά ο κ. Παπανδρέου τα ήξερε και έπρεπε έγκαιρα να αντιδράσει. Δεν το έκανε και έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο, διότι δεν έπεσε, τον έριξαν.

Και τον έριξαν οι ψήφοι της ομάδας Βενιζέλου, οι οποίες αρκούσαν για να μην έχει πλέον την πολιτική δυνατότητα ο κ. Παπανδρέου να ψηφίσει τη διαμόρφωση της πολιτικής του, όπως διαμορφώθηκε μέσα στην κρίση, και στη συνέχεια πήγε στη γελοία, κατά τη γνώμη μου, επιλογή του δημοψηφίσματος, την οποία πήγε να επικυρώσει η ΕΕ, με αποτέλεσμα να δεχθεί ταπεινώσεις και προσβολές, αν και έπρεπε να ξέρει από την πείρα του στο ΥΠΕΞ ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ποτέ τα δημοψηφίσματα για έναν πολύ απλό λόγο: ότι μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει αγανακτισμένα ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο ανάποδα, π.χ. για λόγους εσωτερικούς».

Χυδαιότητες του Βενιζέλου

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι ο κ. Παπανδρέου «έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ», την χαρακτήρισε ως χυδαιότητα και προσέθεσε «δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ασκήσει εξουσία και να μην έχει εκκρεμότητες».

Υποστήριξε ότι η κόντρα Παπανδρέου-Βενιζέλου δείχνει «την εκχυδαιότητα δύο προσώπων να εξασφαλίσουν το μέλλον αυτής της παράταξης».

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει στις ευρωεκλογές, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε:

«Έχω μια φοβερή αδυναμία… Να ψηφίσω Κουβέλη, ο οποίος μαδάει το μουστάκι του; Τον Βενιζέλο με τον Παπανδρέου, με τη χυδαιότητα και αμφισβήτηση και τη μορφή πολυδιάσπασης του χώρου της Ελιάς; Ή τον Θεοδωράκη που το κόμμα του είναι υπό διαμόρφωση και δεν ξέρουμε τι θα βγει;

Έτσι μου’ ρχεται στο κάτω-κάτω της γραφής να ψηφίσω Σαμαρά, για να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα και την πορεία της χώρας. Δεν είμαι από αυτούς που θα μπουν στο παραβάν και θα πουν ότι είμαι ΠΑΣΟΚος και θα ψηφίσω… χραπ! Δεν το κάνω αυτό…

Τι είναι το ευχερέστερο και πιο αποτελεσματικό και έγκυρο που μπορώ να κάνω; Αν συνεχίσουμε έτσι; Να καθίσω να παίρνω θέση επί διαφωνίας Σαμαρά και Βενιζέλου;»

Γιατί να μην κάνει κόμμα ο Παπανδρέου; Ο παπούς του είχε κάνει καμμιά 10ριά!

Μιλώντας για την κεντροαριστερά έκανε λόγο για πολυδιάσπαση και υποστήριξε ότι «το τελευταίο που φοβόμασταν ήταν η επάνοδος Παπανδρέου. Θα πρέπει να υπάρχει μετά τις ευρωεκλογές. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει… Όλα μπορούν να γίνουν, γιατί όχι (σ.σ.: να ιδρύσει ο Παπανδρέου δικό του κόμμα); Γιατί να μην κάνει δικό του κόμμα; Ο παππούς του είχε κάνει καμιά δεκαριά. Δεν τον εμποδίζει κανείς να επιστρέψει. Το αν θα έχει επιρροή στο εκλογικό σώμα, θα το δούμε. Αλλά αυτό που έχει διαμορφωθεί στο παρελθόν, δεν είναι ωφέλιμο».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου