ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών

συλλήψεις-για-διακίνηση-παράνομων-με-285529

Έντεκα μη νόμιμους μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράν, ανάμεσά τους ένα αγοράκι 2 ετών κι ένα 4χρονο κοριτσάκι, μετέφεραν δύο Βούλγαροι διακινητές, που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψή τους έγινε χθες το πρωί στην Εγνατία οδό, στο ύψος του κόμβου Βαγιοχωρίου του δήμου Βόλβης, όταν σε αστυνομικό έλεγχο σε αυτοκίνητο τύπου βαν, βρέθηκαν στοιβαγμένοι στο εσωτερικό του οχήματος οι μετανάστες.

Οι συλληφθέντες εκτιμάται ότι είναι μέλη κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του περιλαμβάνει άλλους έξι αλλοδαπούς συνεργούς τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μας από την Τουρκία και τελικός προορισμός τους ήταν η Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για τη μεταφορά τους κατέβαλαν από 3500 έως 3800 ευρώ (έκαστος), ενώ οι διακινητές επρόκειτο να εισπράξουν 1500 δολάρια ως αμοιβή.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου