ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Θεοδωράκης-Το Ποτάμι: μετά τις ευρωεκλογές το καταστατικό συνέδριο

στ-θεοδωράκης-το-ποτάμι-μετά-τις-ευρωε-300943

Συνέντευξη έδωσε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης την Πέμπτη στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως πολλά βράδια ξυπνούσε και κοιτούσε το ταβάνι, έχοντας ένα αίσθημα πως κάτι πρέπει να κάνει για την πολιτική.

Υποστήριξε ότι πίσω από το Ποτάμι δεν βρίσκονται επικοινωνιολόγοι ή σύμβουλοι επικοινωνίας. Αναφορικά με όσα ακούγονται περί συμφερόντων, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως «δεν είμαστε για πώληση». Μάλιστα, δήλωσε πως όλοι έμειναν άφωνοι με το ψηφοδέλτιο του και προανήγγειλε κι άλλες εκπλήξεις με νέα πρόσωπα.

Αποκάλυψε πως εκτός από τους στενούς του συνεργάτες, κανείς άλλος άνθρωπος στο Mega δεν ήξερε πως θα ιδρύσει κόμμα και πως θα κατέβει στην πολιτική.

Στην ερώτηση εάν το Ποτάμι είναι μία προσπάθεια για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ για πώληση και ενοικίαση. Υπογράμμισε δε πως οι 22 άνθρωποι που τον ακολουθούν και ανακοινώθηκαν στο ευρωψηφοδέλτιο, όλοι μαζί κάνουν ένα βήμα στο κενό «γιατί έχουν την αίσθηση της ασφυξίας και του αδιέξοδου».

Αναφερόμενος στην Ελιά, δήλωσε πως δεν μπορείς να κάνεις οικοδομή με παλιά υλικά, και σημείωσε πως δεν θα συνεργαζόταν με οτιδήποτε παλιό για να κάνει κάτι καινούριο, εννοώντας το Ποτάμι. Για το Ποτάμι δήλωσε πως ο ίδιος δεν μπορεί να δει τον εαυτό του ως πολιτικό αρχηγό.

Για την οικονομία

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να βγει στις αγορές, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν πανηγυρισμοί. Ωστόσο, έριξε και τα βέλη του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως από τη στιγμή που δεν πρέπει να υπάρχουν πανηγυρισμοί δεν πρέπει να υπάρχουν και καταστροφολόγοι.

Υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία που βρισκόταν σε κώμα, συνήλθε και έκανε δύο βήματα στο διάδρομο του νοσοκομείου.

Για την επόμενη ημέρα εάν αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε πως οι επιτροπές θα φτιάξουν ένα σχέδιο σε 9 ζητήματα τα πιο βασικά της οικονομίας, ενώ σημείωσε πως μετά τις ευρωεκλογές θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Κατηγόρησε μάλιστα όλα τα κόμματα, λέγοντας πως ουδείς έχει μία σαφή θέση για παράδειγμα σχετικά με τις εξαγωγές της χώρας και μόνο ευχολόγια υπάρχουν.

Εξέφρασε την άποψη πως χρειάζεται καλύτερη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό για την Ελλάδα, αλλά σημείωσε πως είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Όπως έκανε γνωστό μετά το Πάσχα και πριν τις ευρωεκλογές θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο για την πάταξη της φοροκλοπής και φοροδιαφυγής, κάνοντας λόγο πως μία ομάδα ειδικών ανθρώπων ακόμα και μέσα από το υπουργείο Οικονομικών το καταστρώνουν αυτή τη στιγμή.

Το κόμμα Ποτάμι

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως μέχρι και τις ευρωεκλογές θα αποφασίζει ο ίδιος για το κόμμα και υπάρχει ένα συμβούλιο που έχει ο ίδιος διορίσει. Όπως σημείωσε μετά τις ευρωεκλογές, αυτή η εικόνα θα αλλάξει αυτό το μοντέλο και στις 15 Ιουνίου θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο, όπου ο ίδιος θα είναι ένας απλός σύνεδρος.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου