ΕΛΛΑΔΑ

Π.Κουκουλόπουλος για Γ.Παπανδρέου: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

π-κουκουλόπουλος-για-γ-παπανδρέου-τα-σ-327212

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ μετά την αιχμηρή τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ.Κοππά χθες, Δευτέρα.

Ο Γ.Παπανδρέου ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να μην αποτελεί δεκανίκι της συντήρησης, λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

Επισήμως, η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να ισορροπήσει σε δύο βάρκες: αφενός να απαντήσει στον πρώην πρωθυπουργό, που -κατά τις εκτιμήσεις- προκαλεί με τις τελευταίες κινήσεις του, αφετέρου να μην δημιουργήσει σκηνικό σύγκρουσης μέσα στο κόμμα εν όψει εκλογών. Έτσι, ως ασφαλέστερη λύση επιλέγονται… οι ρήσεις.

Ο Ευ.Βενιζέλος χρησιμοποίησε χθες ένα στοίχο του Ν.Εγγονόπουλου από το ποίημα Μπολιβάρ: «στρατηγέ τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;», για να καταδείξει το πολιτικό λάθος του Γ.Παπανδρέου να εμφανιστεί στο πλευρό του Φ.Κουβέλη τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Σήμερα, Τρίτη, ο στενός συνεργάτης του Ευ.Βενιζέλου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π.Κουκουλόπουλος κληθείς από το Mega να σχολιάσει την εμφάνιση Παπανδρέου τόνισε: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «πολιτικά αυτό που συνέβη ήταν τρικυμία στο νεροπότηρο» και πρόσθεσε ότι την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς θα την κάνουν οι δυνάμεις που είναι παρούσες και δίνουν τη μάχη για τη χώρα και τη μάχη των εκλογών. Κατέληξε, λέγοντας ότι όλα αυτά είναι για τους ιστορικούς του μέλλοντος, καθώς δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες.

Ωστόσο, άλλα στελέχη του κόμματος χρησιμοποιούν σκληρότερη γλώσσα για τον πρώην πρωθυπουργό. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος επισήμανε στον ΣΚΑΙ πως «δεν ήταν εύστοχη πολιτική κίνηση αυτήν την περίοδο».

Αναφερόμενος στα περί περήφανου ΠΑΣΟΚ που είπε χθες ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Ντόλιος τόνισε: «Εγώ είμαι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ. Νιώθω ότι είμαι στο περήφανο ΠΑΣΟΚ».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τις φωνές εντός του Κινήματος που ζητούν να ληφθούν μέτρα έναντι του πρώην πρωθυπουργού.

Σε ακόμη πιο σκληρό ύφος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο οποίος χθες δήλωσε ότι «ο Γ.Παπανδρέου μας έχει προδώσει όλους».

Υπό αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σχετική τοποθέτηση του Ευ.Βενιζέλου κατά την συνέντευξη που θα δώσει στα τρία κανάλια τοπικής εμβέλειας (Extra, Kontra, Action 24) απόψε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου