ΕΛΛΑΔΑ

Δεν παραιτείται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Β.Κορκίδης

δεν-παραιτείται-από-το-ευρωψηφοδέλτι-327401

«Δεν παραιτούμαι» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Β.Κορκίδης, με ανακοίνωσή του, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στην οποία σημειωνόταν ότι ομόφωνα αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση να αποσυρθούν όλα τα μέλη της από τα ψηφοδέλτια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την κατάργηση της επιμελητηριακής συνδρομής.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ δήλωσε: «Ως Βασίλης Κορκίδης, ξεκαθαρίζω ότι δεν παραιτούμαι από καμία διεκδίκηση προσωπική ή συλλογική. Θεωρώ μεγάλη προσβολή να αποφασίζουν, άλλοι για μένα χωρίς εμένα. Αμφισβητώ την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ της ΚΕΕΕ στην οποία δεν ήμουν παρών, αφού τουλάχιστον ο εκπρόσωπός μου από το ΕΒΕΠ δεν συμφώνησε και προτείνω την απόσυρση αυτής της στάσης αυτοχειρίας.

Παρά το γεγονός ότι σε περίοδο κρίσης, πιστεύω ότι η παραίτηση δεν είναι λύση, αλλά αδυναμία, εάν παραιτηθεί κάποιος πρόεδρος επιμελητηρίου θα είμαι ο δεύτερος που θα παραιτηθεί από πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Ως προς τη σωτηρία και την αναβάθμιση των επιμελητηρίων είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός, θα το πράξει στον σωστό χρόνο και με έξυπνο τρόπο. Τα “εδώ και τώρα” κάποιων της διοίκησης της ΚΕΕΕ είναι τελείως λάθος προσέγγιση και σε πολύ ακατάλληλη στιγμή.

Επειδή και θυμάμαι και γνωρίζω καλά τι είπα εγώ και όχι οι άλλοι, στο Ηράκλειο Κρήτης, αλήθεια αναρωτιέμαι:

– Μήπως πρέπει να παραιτηθούν από τους 185 και οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη στήριξη των Επιμελητηρίων;
– Όσο για τις Ευρωεκλογές μήπως ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, εννοούν την «ΕΛΙΑ»;
– Δεν θα έπρεπε οι πρόεδροι των επιμελητηρίων να αποφασίσουν πρώτα για τους εαυτούς τους και μετά για τρίτους και μάλιστα απόντες;
– Εάν αποσύρω την υποψηφιότητα μου, θα λυθεί το θέμα των επιμελητηρίων αύριο το πρωί και δεν το ξέρω;

Αρνούμαι λοιπόν να υλοποιήσω την απόφαση του δελτίου Τύπου της ΚΕΕΕ, θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής και ας βγει η επιμελητηριακή κοινότητα δημόσια και ομόφωνα να δηλώσει ότι η μάχη χάθηκε πριν δοθεί, καθώς και ότι δεν στηρίζει την υποψηφιότητά μου με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές, ενώ με άλλο κόμμα θα είχα διαφορετική στήριξη».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου