ΕΛΛΑΔΑ

Πάγκαλος: O Τσίπρας δεν πήγε στο debate γιατί έχει ακραίες θέσεις

πάγκαλος-o-τσίπρας-δεν-πήγε-στο-debate-γιατί-327700

Την άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέστη στο χθεσινό πανευρωπαϊκό debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν γιατί οι πολιτικές του θέσεις είναι ακραίες σε σχέση με την πανευρωπαϊκή Αριστερά, εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή (Βήμα FM) ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε πως παρόλο που ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει την αγγλική γλώσσα, οι «ακραίες θέσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις του» είναι ο λόγος της απουσίας του από το χθεσινό debate.

«Ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να εμφανιστεί εκτός συνόρων, πολύ περισσότερο σε ένα πανευρωπαϊκό ακροατήριο, κυρίως γιατί θέλει να αποφύγει το πρόβλημα που δημιουργούν οι ακραίες, αναρχοαυτόνομες θέσεις του στην υπόλοιπη Αριστερά της Ευρώπης. Είναι ακραίος ο λόγος του, οι πολιτικές του τοποθετήσεις είναι ακόμα και για την ευρωπαϊκή Αριστερά ακραίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Στο ερώτημα γιατί, εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, η ευρωπαϊκή Αριστερά τον επέλεξε για υποψήφιό της στην κούρσα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρώην βουλευτής και υπουργός τόνισε πως η επιλογή Τσίπρα ήταν μονόδρομος για την Αριστερά, αφού τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα είναι στην πλειονότητά τους μικρά έως ανύπαρκτα και ο ρόλος τους, τόσο στο εσωτερικό κάθε χώρας, όσο και στην πανευρωπαϊκή πολιτική σκηνή είναι εξαιρετικά περιορισμένος. «Κι εμφανίζεται ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, οπότε ποιον να διαλέξουν;», αναρωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος.

Επίσης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν καταδικαστεί από το λαό, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θεωρείται πια κομμάτι του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει καταλάβει το λόγο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου