ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ελληνικού: Δεν κρυβόμαστε, είμαστε δίπλα στην οικογένεια

δήμος-ελληνικού-δεν-κρυβόμαστε-είμασ-328038

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κάνοντας λόγο για «στοχευμένη επίθεση» που αποσκοπεί σε άλλα συμφέροντα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκφράζουμε τη λύπης μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας».

Τονίζεται, επίσης, ότι ήδη διενεργούνται έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα- παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται.

«Για τον λόγο αυτόν, δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ελληνικού– Αργυρούπολης καταλήγει λέγοντας πως «δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων».

Διερευνώνται οι ευθύνες του δήμου

Την ίδια ώρα η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εξετάζει τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, για το τραγικό δυστύχημα.

«Κατόπιν εντολής που έλαβε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στον παιδότοπο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στον εν λόγω δήμο, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

»Απέστειλε έγγραφο με την ένδειξη του κατεπείγοντος προς τον δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τη μη έκδοση άδειας λειτουργίας του λούνα-παρκ, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, όπου αναφέρεται πως “η εταιρία στην οποία εκμισθώθηκε η δημοτική έκταση δεν κατέθεσε αίτηση με σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα-παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο”.

»Ζητήθηκε επίσης από τον δήμο ο πλήρης φάκελος στον οποίο αναφέρονται τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την λειτουργία του παιδότοπου καθώς και το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης για να διαπιστωθεί αν κατά την ημερομηνία που έλαβε χώρα το συμβάν το συμφωνητικό ήταν ακόμη εν ισχύ».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου