ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

πορείες-και-συγκεντρώσεις-στο-κέντρο-352812

Σε κλοιό συγκεντρώσεων βρέθηκε σήμερα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας και απέκλεισαν την οδό Αριστοτέλους, ενώ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού, επισημαίνοντας ότι «δεν θα επιτρέψει τις αυθαίρετες και αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να καθιερώσει ατομικούς μισθούς στην Υγεία και την Πρόνοια, να θέσει σε διαρκή κινητικότητα τους υπαλλήλους, να συστήσει μόνιμη δεξαμενή διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και να χειραγωγήσει τη δημόσια διοίκηση».

Επιπλέον οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο για «υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση» των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, και «ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των νοσοκομείων».

Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ

Στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Η Ομοσπονδία ζητά την επανένταξη 558 εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που έχουν τεθεί εδώ και οκτώ μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, έως σήμερα, «κανένα χρονοδιάγραμμα για την ένταξή τους στη διαδικασία της κινητικότητας δεν έχει υλοποιηθεί, φέρνοντάς τους πλέον άμεσα αντιμέτωπους με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας».

Δεύτερη ημέρα απεργίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, βρίσκονται στη δεύτερη ημέρα της απεργίας τους, υποστηρίζοντας ότι οι συνάδελφοί τους που έχουν απολυθεί δεν έχουν υπαχθεί στη διαδικασία της κινητικότητας.

Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προειδοποιούν για καινούργιες μεγάλες κινητοποιήσεις αν απολυθούν συνάδελφοί τους.

Οι διοικητικοί ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει αμέσως στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, να διασφαλίσει την επανένταξη στις υπηρεσίες όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου και να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο, όπως λένε, θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου