ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Πέμπτη και την Παρασκευή

κλειστό-το-πανεπιστήμιο-ιωαννίνων-τη-352897

Δεν θα λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Πέμπτη 15 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή 16 του μήνα, δεν θα γίνουν ούτε μαθήματα.

Την απόφαση για την συμβολική αυτή κινητοποίηση πήρε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα των διοικητικών του υπαλλήλων.

Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει με ανακοίνωση της «ομόφωνα την έντονη αντίδρασή της για τη στάση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «οι αντιτιθέμενες κυβερνητικές επιλογές και οι συγκεχυμένες προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία απόλυσης των υπαλλήλων, δημιουργούν έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους υπαλλήλους του Ιδρύματος, στερώντας από αυτούς και το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να ενταχθούν στη διαδικασία της κινητικότητας».

«Οι δύο διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που προηγήθηκαν αποτελούν καίριο πλήγμα στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος» τονίζουν τα μέλη της Συγκλήτου, τα οποία καλούν «τα δύο υπουργεία να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους και να παράσχουν άμεσα τη δυνατότητα, ώστε οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να κάνουν χρήση της κινητικότητας και να μην οδηγηθούν σε απόλυση».

«Ως ένδειξη συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και της αδυναμίας λειτουργίας του Ιδρύματος, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα τη συμβολική αναστολή του διοικητικού έργου για την Πέμπτη 15-5-2014 και του διοικητικού και εκπαιδευτικού έργου για την Παρασκευή 16-5-2014» καταλήγει το κείμενο της ανακοίνωσης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου