ΕΛΛΑΔΑ

Στον 17χρονο μαθητή που μαχαιρώθηκε ρίχνει την ευθύνη ο πατέρας του χρυσαυγίτη

στον-17χρονο-μαθητή-που-μαχαιρώθηκε-ρίχ-352911

Αίσθηση προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του πατέρα του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 17χρονου μαθητή, πριν ένα χρόνο, στο Παλαιό Φάληρο, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη για το περιστατικό.

Ο πατέρας του κατηγορουμένου, συνταξιούχος αστυνομικός με υπηρεσία στα ΕΚΑΜ, προέβη κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του σε χαρακτηρισμούς κατά του θύματος, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειάς του, η οποία δήλωσε την πρόθεση της να προβεί στις δικονομικές ενέργειες που δικαιούται.

Στην κατάθεση του ο συνταξιούχος αστυνομικός υποστήριξε πως ο γιος του τραυμάτισε ελαφρά τον μαθητή με ένα γυαλί και ότι οι δύο νέοι είχαν συναντηθεί για να μιλήσουν.

Όπως υποστήριξε, επειδή το θύμα πείραζε την κοπέλα του κατηγορούμενου, ο γιος του θελήσει να του μιλήσει. Έτσι συναντήθηκαν, και εκεί το θύμα άρχισε να τον αποκαλεί «φασίστα», τσακώθηκαν και με ένα γυαλί που βρήκε στον δρόμο ο κατηγορούμενος, τον τραυμάτισε ελαφρά. Ο μάρτυρας αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του γιου του με τη Χρυσή Αυγή.

Είπε επίσης στο δικαστήριο πως ο μαθητής, που σύμφωνα με τη δικογραφία δέχθηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο και έναν ακόμη νεαρό ενώ πήγαινε σχολείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στον λαιμό, είχε «παραβατική συμπεριφορά».

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας πως ο μαθητής είχε πρωτοστατήσει σε καταλήψεις στο σχολείο του, ότι -με αφορμή «ένα μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής που φορούσε η κοπέλα του κατηγορουμένου»- η υπόθεση έγινε αντικείμενο «πολιτικής εκμετάλλευσης» από τη μητέρα του θύματος, αλλά και από μάρτυρες που «είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατέθεσε, επίσης, ο συνταξιούχος αστυνομικός πως μερικές ημέρες μετά το περιστατικό, ο ίδιος είδε το θύμα με έναν φίλο του να κάθονται σε ένα παγκάκι και δεν φαινόταν «καθόλου βαριά τραυματισμένος». Προσέθεσε μάλιστα πως «είχε ένα μικρό τσιρότο στον λαιμό και ένα στη μύτη και κάπνιζε τσιγάρο».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για ποιο λόγο ο γιος του προανακριτικά είπε ότι βρισκόταν στο πανεπιστήμιο την ημέρα και ώρα του περιστατικού, ο μάρτυρας απάντησε: «Υπάρχουν και ευαίσθητα παιδιά που σέβονται. Σεβάστηκε τον πατέρα του που ήταν αστυνομικός. Το αμάρτημα του γιου μου ήταν που έφυγε από το σημείο».

– Εισαγγελέας: Αν το τραύμα ήταν μικρό, όπως λέτε, γιατί να φύγει;
– Μάρτυρας: Από σεβασμό σε εμένα και στους καθηγητές του πανεπιστημίου.

Η δίκη συνεχίζεται.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου