ΕΛΛΑΔΑ

Το υπ. Παιδείας για τις καταγγελίες περί συμμετοχής μαθητών σε προεκλογική συγκέντρωση

το-υπ-παιδείας-για-τις-καταγγελίες-περ-353488

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπ. Παιδείας προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις στις καταγγελίες του υποψήφιου δήμαρχου Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» Θ. Δρίτσα, ο οποίος ανέφερε ότι αθλητική εκδήλωση στο Στάδιο Καραϊσκάκη μετετράπη σε προεκλογική εκδήλωση.

Ο κ. Δρίτσας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι από το πρωί δέχεται διαμαρτυρίες γονέων και δασκάλων, οι οποίοι του καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, «παγίδευσαν χιλιάδες μικρούς μαθητές οργανώνοντας την συμμετοχή τους με δωρεάν μεταφορά στη 13η ημερίδα “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, η οποία όμως μετετράπη σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννη Μώραλη και του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Β. Μαρινάκη.

Ο κ. Δρίτσας μίλησε για χυδαία εκμετάλλευση παιδικών ψυχών η οποία, όπως τόνισε, κορυφώθηκε όταν τα παιδιά καθοδηγήθηκαν να φωνάζουν ρυθμικά «Πειραιάς Νικητής».

Το υπουργείο

Από τη πλευρά του το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση για την αποκατάσταση, όπως τονίζει της αλήθειας και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κύρους θεσμών και διαδικασιών από προεκλογικές σκοπιμότητες.

Όπως αναφέρει σε αυτή η 13η Αθλητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ήταν προγραμματισμένη στο ετήσιο πλάνο της για το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Σύμφωνα με το υπουργείο στη σημερινή εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν περίπου 7.000 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από την Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αττικής, Γλυφάδα, Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Αργυρούπολη, Πειραιά, Νίκαια κ.τ.λ.και σημειώνει ότι την επιλογή του χρόνου και του τόπου των εκδηλώσεων καθώς και την πρόσκληση Σχολείων με σκοπό την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» κάνει αποκλειστικά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

«Την συμμετοχή των μαθητών αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποδεχτούν ή όχι την πρόσκληση από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία . Οι Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δεν λαμβάνουν γνώση και συνεπώς δεν εμπλέκονται στην απόφαση συμμετοχής των Σχολείων στις Ημερίδες» καταλήγει η ανακοίνωση.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου