ΕΛΛΑΔΑ

Οι σύμμαχοι του Τσίπρα προσφεύγουν κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα

οι-σύμμαχοι-του-τσίπρα-προσφεύγουν-κα-353522

Σε μια αμιγώς εχθρική στάση έναντι της χώρας μας προέβη το γερμανικό κόμμα Die Linke, που ανήκει στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του κ. Αλ. Τσίπρα για τη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν.

Το γερμανικό κόμμα, όπως αποκαλύφθηκε χθες, προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ώστε να ακυρωθεί η βοήθεια της ΕΚΤ προς την Ελλάδα! Ειδικότερα με την προσφυγή του ζητεί να ακυρωθεί η δυνατότητα να υπάρξει απεριόριστη βοήθεια σε χώρες όπως η Ελλάδα, μέσω μαζικών αγορών κρατικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά.

Το όλο θέμα κατήγγειλε η ΝΔ και προσωπικά η εκπρόσωπός του, κ. Α.-Μ. Ασημακοπούλου, η οποία επέρριψε το σύνολο των πολιτικών ευθυνών στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα πριν από ελάχιστες ημέρες ήταν στη Γερμανία και μίλησε σε συνέδριο του εν λόγω κόμματος (Die Linke), στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητάς του. Η κ. Ασημακοπούλου, αφού χαρακτήρισε «απίστευτη» τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας μόλις γύρισε περιχαρής από το συνέδριο του Die Linke, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής. Ομως για ποιον ακριβώς λόγο χάρηκε ο κ. Τσίπρας; Και, τελικά, τι ακριβώς επιθυμεί; Τι επιδιώκει; Η Ελλάδα να καταστραφεί; Να απομονωθεί; Να μην μπορεί να έχει φτηνή πρόσβαση στην ΕΚΤ; Ας ρωτήσει τουλάχιστον τους “οικονομολόγους” του τι σημαίνει αυτό…». «Η στάση αυτή του κ. Τσίπρα, και των συντρόφων του, είναι άκρως αντίθετη με τα εθνικά μας συμφέροντα και καταστροφική για την ελληνική οικονομία», κατέληξε η ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΝΔ.

Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο γερμανικό κόμμα λαμβάνει αρνητική στάση ως προς τα δικά μας εθνικά συμφέροντα. Κατά το παρελθόν και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε καταγγείλει το Die Linke και είχε συστήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι πολύ προσεκτικός ως προς τις συμμαχίες που επιλέγει στην Ευρώπη.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου