ΕΛΛΑΔΑ

Γυμνή Ποδηλατοδρομία τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη

γυμνή-ποδηλατοδρομία-τον-ιούνιο-στη-θ-377672

Με στόχο να είναι η μαζικότερη αλλά και πιο… γυμνή από όλες τις προηγούμενες, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 6 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη η 7η Γυμνή Ποδηλατοδρομία.

Επτά χρόνια μετά την πρώτη δειλή απόπειρα, που εξελίχθηκε επεισοδιακά με τη σύλληψη ενός Βρετανού ποδηλάτη για προσβολή της δημοσίας αιδούς, η διοργάνωση έχει «απενοχοποιηθεί» στη συνείδηση του κοινού και έχει γίνει θεσμός για τη Θεσσαλονίκη στην αρχή κάθε καλοκαιριού.

Συμμετέχοντας στο διεθνές κίνημα 70 και πλέον πόλεων σε όλον τον κόσμο, οι διοργανωτές απευθύνουν το γνωστό κάλεσμα «Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε» και ευελπιστούν πως θα ξεπεράσουν φέτος τον αριθμό των 2000 ποδηλατών της περσινής διοργάνωσης.

Τους καλούν να επιστρατεύσουν κέφι και φαντασία, ζωγραφίζοντας και στολίζοντας τα γυμνά τους σώματα με φυσική διακόσμηση και ευρηματικά αξεσουάρ, ενώ για τους λιγότερο τολμηρούς προτείνει μαγιό.

Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν την πόλη με τα ποδήλατα ή άλλα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης και βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Ανάμεσα στα αιτήματα της διοργάνωσης είναι: πράσινη πόλη, μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ και στα πρώην στρατόπεδα, ελεύθεροι πράσινοι χώροι, πεζοδρομημένο κέντρο, τραμ και θαλάσσια συγκοινωνία, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, διαδημοτικό σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων κα.

Οι πρόδρομες εκδηλώσεις της ποδηλατοδρομίας που φέτος έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας – Θεσσαλονίκη 2014 ξεκίνησαν με προβολές και ντοκιμαντέρ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου