ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα κατάρτισης για 1.200 ανέργους

πρόγραμμα-κατάρτισης-για-1-200-ανέργους-458504

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης 1.200 άνεργων επαγγελματιών Υγείας θα «τρέξει» από τις αρχές Ιουλίου.

Αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι έχουν ειδικότητα συμβατή με λειτουργία σχηματισμού Υγείας, όπως νοσηλευτές, οικονομολόγους, ειδικούς στην πληροφορική, μαιευτική, παραϊατρικών επαγγελμάτων, επισκέπτες Υγείας, ραδιολόγους και ακτινολόγους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πελοπίδας Καλλίρης. Το πρόγραμμα «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών Υγείας σε θέματα λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ)», είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει έως 1.200 ώρες κατάρτισης ανά δικαιούχο.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, στόχος της ενέργειας είναι η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ανέργων, με στόχο την κοινωνική και οικονομική τους ένταξη. Η πράξη αφορά την υλοποίηση προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης νέων ανέργων επαγγελματιών, σε συνάρτηση με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 14,4 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Για τις 900 θέσεις επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ, είπε ότι ολοκληρώθηκε η απόφαση για την κατανομή τους και πως το υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου