ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει στην ενοχή Παπαγεωργόπουλου-Λεμούσια η οικονομική επιθεωρήτρια

επιμένει-στην-ενοχή-παπαγεωργόπουλο-473540

“Βροχή” ερωτήσεων για το εάν γνώριζαν ή συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας στην υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δέχθηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά από τους συνηγόρους των δύο καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη.

Κατά την 4η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η οικονομική επιθεωρήτρια, βασικής μάρτυρας στην υπόθεση, επέμεινε εξεταζόμενη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση, στην ενοχή των δύο πολιτικών προσώπων.

Για τον τέως δήμαρχο είπε ότι «καθίσταται υπόλογος» διότι όλες οι διαδικασίες του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, καταδικασθέντα επίσης σε ισόβια, τύχαιναν της αποδοχής του, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος επί σειρά ετών ουδέποτε ελέγχθηκε ως προς τη διαχείρισή του.

Τον παραπάνω ισχυρισμό αντέκρουσε η υπεράσπιση του Β. Παπαγεωργόπουλου παρατηρώντας ότι ο τέως δήμαρχος δεν μπορούσε να ελέγχει τους χιλιάδες υπαλλήλους του Δήμου, ενώ στοχοποιώντας τη μάρτυρα χαρακτήρισε διάτρητο το πόρισμά της.

Όσον αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, που σύμφωνα με την κ. Τσεμπερά όφειλε εκ της θέσεώς του «να ασκεί εποπτεία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου», η οικονομική επιθεωρήτρια προχώρησε ακόμη περισσότερο διατυπώνοντας την εκτίμηση- χωρίς να επικαλείται κάποια μαρτυρία ή έγγραφο -ότι ο πρώην ταμίας «έδινε εντολή» στον Π. Σαξώνη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, ο Μ. Λεμούσιας ξέσπασε και ζητώντας το λόγο από το δικαστήριο είπε: «Επί έντεκα μήνες διαβάζω 18 ώρες την ημέρα. Έχω τυφλωθεί, τα έχω μάθει απ’ έξω, παρότι δεν γνώριζα οικονομικά».

Η κ. Τσεμπερά στάθηκε, εξάλλου, στο γεγονός ότι Παπαγεωργόπουλος- Λεμούσιας τηρούσαν κοινούς λογαριασμούς. Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων, στις ερωτήσεις τους προς την κ. Τσεμπερά προσπάθησαν να καταδείξουν ότι ο πρώην ταμίας υπεξαιρούσε και πριν από το 1999, χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση στον Δήμο ο Β. Παπαγεωργόπουλος, με την οικονομική επιθεωρήτρια να παραδέχεται ότι η χρεοπίστωση του πρώην ταμία γινόταν πριν από το παραπάνω διάστημα με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας πάντως ότι το ύψος των μετρητών ήταν μικρότερο απ’ ό,τι τα επόμενα χρόνια.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, οπότε η ίδια μάρτυρας θα συνεχίσει να εξετάζεται από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου