ΕΛΛΑΔΑ

Σκύρος: Ασκούσε την ιατρική χωρίς πτυχίο για 12 χρόνια

σκύρος-ασκούσε-την-ιατρική-χωρίς-πτυχ-473980

Την καταγγελία πως ο γιατρός της Σκύρου, ασκούσε την ιατρική με πλαστά πιστοποιητικά έκανε ο Δήμαρχος του νησιού, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και ζητώντας μάλιστα την άμεση προκήρυξη νέας θέσης, γιατί η υπάρχουσα γιατρός είναι υπό κατάρρευση.

Ο Δήμαρχος Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, εξήγησε στην εκπομπή πως το νησί διαθέτει ένα πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, κατώτερου του κέντρου υγείας και ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν διευθυντής του.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, δεν έπεσε στην αντίληψη κανενός, ούτε τη δική του, που είναι και ο ίδιος γιατρός, ούτε κανενός άλλου, από τους πολλούς που πηγαίνουν στο νησί, η επιστημονική του ανεπάρκεια. Ήταν σχετικός με την ιατρική αλλά είχε πλαστά πιστοποιητικά. Ο δήμαρχος τόνισε πως είχε φοιτήσει στην Σαπιέντζα της Ρώμης, έγινε ωστόσο έλεγχος αλλά δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας.

Μάλιστα, δήλωσε πως αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται συνεχώς είναι η ελλειπής παρουσία του. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, δεν ήταν ούτε τους μισούς μήνες του χρόνου στο νησί και πως έχει εξαφανιστεί από τον Ιούνιο και το νησί πάσχει από γιατρό.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την προκήρυξη νέας θέσης, δηλώνοντας πως οι αποδοχές του νέου γιατρού θα είναι χαμηλές αλλά τόνισε πως σαν δήμος Σκύρου, σαν κοινωνία σκυριανή, θα προσφέρουν ότι μπορούν.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηγιαννάκης, τόνισε πως υπάρχει μία γιατρός η οποία είναι υπό κατάρρευση. «Έχει μείνει 40 κιλά λόγω της έντασης και του φόρτου εργασίας επί 30 ημέρες το μήνα. Έχει μειωμένη όραση, και θέλει να κάνει μία επέμβαση, έχει προχωρημένο καταρράκτη και σκέφτεται να πάει να κάνει την εγχείρηση».

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου