ΕΛΛΑΔΑ

Στη ΝΕΡΙΤ περνά η διαχείριση της Δημόσιας Τηλεόρασης

στη-νεριτ-περνά-η-διαχείριση-της-δημόσ-474844

Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διαχείριση της Δημόσιας Τηλεόρασης περνάει στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «με σύμβαση του ειδικού διαχειριστή και του νέου φορέα ανατίθενται στον εν λόγω φορέα η διοίκηση και η διαχείριση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου […] συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του αναγκαίου προσωπικού».

Είναι μία εξέλιξη την οποία ανέμενε το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να μπουν σε λειτουργία οι διαδικασίες για την έναρξη του νέου φορέα. Σημειώνεται ότι σταδιακά και μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα αρχίσουν να λειτουργούν όλες οι δραστηριότητες της ΝΕΡΙΤ.

Ήδη εκπέμπουν το Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου, το ψηφιακό Αρχείο, και ένα τηλεοπτικό κανάλι, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να εκπέμπουν τα υπόλοιπα ραδιοφωνικά προγράμματα (Δεύτερο Πρόγραμμα, Κόσμος, ΕΡΑ Σπορ) και στις αρχές Μαρτίου θα εκπέμψει και το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου