ΕΛΛΑΔΑ

Πειθαρχικές διώξεις για τις δύο εισαγγελείς που έδωσαν την άδεια στον Χρ. Ξηρό

πειθαρχικές-διώξεις-για-τις-δύο-εισαγ-476156

Παραγγελία για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο εισαγγελέων των φυλακών του Κορυδαλλού, που χορήγησαν τις συνολικά επτά άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, που συνέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής, προκύπτει σφάλμα για τις δυο εισαγγελικές λειτουργούς, οι οποίες φέρονται από βαριά αμέλεια να χορήγησαν τις άδειες στον καταζητούμενο, πλέον, Χριστόδουλο Ξηρό θίγοντας το κύρος της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελίες οι οποίες προήδρευσαν στα συμβούλια των φυλακών θα μπορούσαν να λάβουν υπόψη της, μεταξύ άλλων, τη βαρύτητα των αδικημάτων για τα οποία ο Ξηρός είχε καταδικασθεί έξι φορές σε ισόβια κάθειρξη, τα πειθαρχικά παραπτώματα που είχε υποπέσει την περίοδο της κράτησής του, καθώς και το γεγονός ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόταν την πτέρυγα με κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς».

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος και θα προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες σε βάρος των πειθαρχικά ελεγχόμενων συναδέλφων του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου