ΕΛΛΑΔΑ

Στα ίχνη του ζεύγους Γριβέα οι εισαγγελείς

στα-ίχνη-του-ζεύγους-γριβέα-οι-εισαγγε-499203

Koντά στη σύλληψη του ζεύγους των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα βρίσκονται οι διωκτικές και δικαστικές αρχές, καθώς φέρονται να γνωρίζουν πού βρίσκονται οι δύο κατηγορούμενοι εναντίον των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Διαφθοράς κ. Ανδρεάδη, για την υπόθεση των ύποπτων δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Διεθνή εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν σε βάρος των Κυρ. Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των επιχειρηματιών που βρίσκονται στο εξωτερικό ήρθαν σε επαφή με τον αρμόδιο για τις εκδόσεις εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή και ζήτησαν εγγυήσεις, προκειμένου να εμφανιστούν οι πελάτες τους, χωρίς να συλληφθούν.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο, καθώς τα εντάλματα σύλληψης εναντίον τους έχουν καταστεί διεθνή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψή τους.

Το ζευγάρι των επιχειρηματιών, που είναι τα πρόσωπα από τα οποία ξεκίνησε η αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στα κακουργήματα, που φέρονται ότι διέπραξαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης και τα μέλη της διοίκησης της Τράπεζας που τους χορήγησαν τα δάνεια.

Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έγινε με δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων, τις οποίες το ΤΤ σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009, για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International Ανώνυμος Εταιρεία, Εμπορική, Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Εταιρεία Συμμετοχών», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.

Την υπόθεση αποκάλυψε ο πρόεδρος της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα) αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Αρχή, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται ότι χρηματοδότησε για δεύτερη φορά τρεις ακόμη εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών με ποσά συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ, ανεβαζοντας το συνολικό ύψος της ζημιάς σε 19.885.000 ευρώ.

Μάλιστα το αρχικό πόρισμα της Αρχής αποτέλεσε «πιλότο» για τη συνέχεια της έρευνας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων χαριστικών δανείων, που δόθηκαν σε «φίλους και ημέτερους» από τις διοικήσεις και άλλων τραπεζών και φέρονται να ανέρχονται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, το συνολικό ύψος της ζημιάς του ΤΤ από τα δάνεια των Γριβέα – Βάτσικα υπολογίζεται σε 19.885.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της χορήγησης των δανείων και συγκεκριμένα ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ, αντί να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για τον σκοπό για τον οποίο χορηγήθηκε (ως κεφάλαιο κίνησης), αναλήφθηκε ουσιαστικά από τους μετόχους Κυριάκο Γριβέα και Αναστασία Βάτσικα, αφού αυτοί το εισέπραξαν ως αντίτιμο πώλησης στην εταιρεία τους τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών (!), οι οποίες μάλιστα ήταν ζημιογόνες, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «είχαν αρνητική καθαρή θέση (- 99.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα:

Τα θαλασσοδάνεια βγήκαν… Τρίκερι

Πολύχρονη η παρουσία Γριβέα στο Τρίκερι

ethnos.gr
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου