ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

συνεχίζουν-την-απεργία-οι-γιατροί-του-499289
Έως και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Η απόφαση για τη νέα παράταση της απεργίας ελήφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης της Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν ως «πρόχειρο, ατελές, έωλο, αλλά και ασαφέστατο» το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ, και ζητούν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, ώστε να προκύψει ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποδεκτό από την κοινωνία και τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αποφάσισε τη Δευτέρα να θέσει σε δημόσια διαβούλευση έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο, ώστε να «δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υγειονομικου και Επιστημονικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ, η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας συμφώνησε ομόφωνα να συνεχιστεί η απεργία και την ερχόμενη εβδομάδα, έως και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου.

Οι γιατροί του Οργανισμού κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το επίμαχο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το νέο φορέα, το ΠΕΔΥ, στον οποίο θα ενταχθούν, προωθείται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσαν πως θα ζητήσουν και πάλι την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ενώ σε μια ακόμη προσπάθεια να περιφρουρήσουν τη δημόσια υγεία, όπως τονίζουν, θα ζητήσουν να γίνει ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου ώστε να βρεθούν προ των ευθυνών τους όλοι οι βουλευτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου