ΕΛΛΑΔΑ

Συστήνεται Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων

συστήνεται-γενική-γραμματεία-συντον-500507

Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας.

Η γενική γραμματεία θα είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό της δράσης των υπουργείων Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης αποβλήτων.

Στις αρμοδιότητές της θα περιλαμβάνονται επίσης η σύγκληση συσκέψεων συντονισμού, η προαγωγή της εθνικής στρατηγικής και η μέριμνα για την τήρηση των κανόνων και αρχών της ευρωπαϊκής και εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων.

Ακόμη, θα ασκεί ασκεί δειγματοληπτικούς ελέγχους, αναζητώντας αυτεπαγγέλτως πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τις εν εξελίξει διαδικασίες εκπόνησης μελετών, εκτέλεσης έργων και υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα είναι και η διευκόλυνση- υποστήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών Φορέων στο πλαίσιο των διαδικασιών αδειοδότησης.

Για τη λειτουργία της προβλέπεται η σύσταση μίας θέσης μετακλητού γενικού γραμματέα, προϊσταμένου της Γενικής Γραμματείας. Η θέση θα καλύπτεται με διορισμό ή ανάθεση καθηκόντων με απόφαση του πρωθυπουργού. Πέραν αυτής, προβλέπονται μία θέση ειδικού συμβούλου, μία ειδικού συνεργάτη και τρεις διοικητικών υπαλλήλων.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου