ΕΛΛΑΔΑ

«Μάχη» στη φυλακή – Αντιεξουσιαστές εναντίον «Πυρήνων» για «απόπειρες δολοφονίας»

μάχη-στη-φυλακή-αντιεξουσιαστές-ε-500549

Αναρχικοί κατηγορούν κρατούμενα μέλη των «Πυρήνων» ότι προχωρούν σε έκνομες ενέργειες στις φυλακές και προσπαθούν να ελέγξουν τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Δέκα κρατούμενοι αντιεξουσιαστές για τη ληστεία στον Βελβεντό, αλλά και για άλλες ένοπλες ενέργειες που κρατούνται στη Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού εξαπολύουν επίθεση εναντίον του «πυρήνα» φυλακισμένων της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και μιλούν για «μαφιόζικες συμπεριφορές και απόπειρες δολοφονίας».

Για να συμπληρώσουν αμέσως μετά ότι «ένας σύντροφός μας απειλήθηκε από τους Πυρήνες ότι αν δεν ανακαλέσει μια προηγούμενη δήλωσή του θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης-προστασίας». Σαν αυτό δηλαδή να είναι θέμα των κρατουμένων που δείχνουν να ελέγχουν τις φυλακές και όχι των υπευθύνων των φυλακών.

Πρόσφατα υπήρξε μέσα στη φυλακή άγριος ξυλοδαρμός ενός αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον Απρίλιο του 2013 σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η επίθεση αυτή αποδόθηκε σε κρατούμενα μέλη των «Πυρήνων» για τους οποίους τις τελευταίες ημέρες ασκείται κριτική ότι επιχειρούν να ελέγξουν τις φυλακές.

Οι δέκα αντιεξουσιαστές της Δ Πτέρυγας σημειώνουν στο ηλεκτρονικό κείμενό τους:«θεωρούμε πως η δόλια ενέδρα στο σύντροφό μας αποτέλεσε μία στιγμή ενός πολιτικοστρατιωτικού σχεδίου επιβολής της σιωπής γύρω από ζητήματα που αφορούν την εν λόγω οργάνωση. Πέραν του ότι ένας, μαφιόζικου χαρακτήρα, εκβιασμός καταστρατηγεί τις αναρχικές αξίες αποτελεί πλέον, όχι μόνο επίδειξη ακραίας εξουσιαστικής συμπεριφοράς αλλά και έκφραση ενός επικίνδυνου ολοκληρωτισμού και φετιχισμού της βίας που δυνητικά στρέφεται κατά πάντων και το σχέδιο αυτό ολοκληρώνεται με την απειλή εναντίον του συντρόφου ότι αν δεν ανακαλέσει θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης-προστασίας.

Οπότε, να προσπαθείς να δώσεις τέλος στη εσωστρέφεια των αναρχικών με μια πράξη ωμής εξουσιαστικής βίας μπορεί να έχει δύο ενδεχόμενα: 1ον την πυροδότηση μιας ακόμα βίαιης σύγκρουσης-σφαγής μεταξύ αναρχικών για την οποία θα χυθεί άφθονο αίμα, σάλιο και μελάνι, ή 2ον την υποταγή όλων στον παραπάνω συντηρητικό κώδικα ιπποτικής τιμής που συνεπάγεται τον ακρωτηριασμό της κριτικής μέσω του φόβου και τον συνακόλουθο ευνουχισμό της αναρχίας από το σημαντικότερο εργαλείο της αυτεξέλιξης».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου