ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Φαντάροι ήταν οι ένοπλοι ληστές που σκόρπισαν τον τρόμο

πάτρα-φαντάροι-ήταν-οι-ένοπλοι-ληστές-527693

Αντί να υπηρετούν τη μητέρα πατρίδα, υπηρετούσαν… την τσέπη τους, τέσσερις στρατιώτες, που υπηρετούσαν στην Πάτρα και είχαν ρημάξει τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ηλικίας 21 ετών όλοι, ενώ αναζητείται ένα ακόμη.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της σπείρας άρχισε χθες το βράδυ, μετά την ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου της πόλης.

Ειδικότερα, ένας από τους δράστες άρπαξε με την απειλή όπλου από την υπεύθυνο σούπερ μάρκετ το ποσό των 4.000 ευρώ και επιχείρησε να διαφύγει. Όμως, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, αλλά ο 21χρονος πυροβόλησε εναντίον ενός 57χρονου τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ μετά την κινητοποίηση της Αστυνομίας συνελήφθη ο δράστης της ληστείας, καθώς και ο συνεργός του που περίμενε σε ένα αυτοκίνητο.

Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ακόμη άτομα, ενώ αναζητούν έναν ακόμη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, τα οποία υπηρετούν σε τοπική στρατιωτική μονάδα, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 10 ληστείες σε καταστήματα της Πάτρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες.

Παράλληλα οι νεαροί κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης καθώς επίσης και για ανθρωποκτονία.

Σημειώνεται ότι όλοι οι συλληφθέντες κατάγονται από την Πάτρα και υπηρετούσαν στο Κέντρο Τεχνικής Εκπαιδεύσεως της Πάτρας. Οι ίδιοι είχαν καταταγεί πριν από δύο μήνες στον Στρατό καθώς είχαν πάρει αναβολές λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου