ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός και άλλοι 16 συνελήφθησαν για πλαστά ασφαλιστήρια

αστυνομικός-και-άλλοι-16-συνελήφθησαν-γ-528919

Δεκαεπτά άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος που διέπραττε απάτες με ασφαλιστήρια συμβόλαια. Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει παράνομη “ασφαλιστική” εταιρεία και, σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, ασφαλιστικούς πράκτορες και διαμεσολαβητές, εξέδιδαν πλαστά ασφαλιστήρια και συμβόλαια αστικής ευθύνης σε ιδιοκτήτες οχημάτων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μεταξύ των δεκαεπτά συλληφθέντων είναι και ένας 40χρονος αστυνομικός -είχε ρόλο ασφαλιστικού διαμεσολαβητή-, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής. Σε βάρος του, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, αναζητούνται δύο ακόμα άτομα και κατηγορούνται άλλα δεκατέσσερα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 42χρονος αρχηγός της οργάνωσης συνέστησε, τον Οκτώβριο του 2012, μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με έδρα στην περιοχή Ζωγράφου Αττικής. Η εταιρεία αποτελούσε υποκατάστημα μητρικής εταιρείας, που εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο 42χρονος, ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπός του υποκαταστήματος στην Ελλάδα, φερόταν ότι είχε συνάψει σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία στη Βουλγαρία, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία δε συνέβη ποτέ.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου