ΕΛΛΑΔΑ

Βροχερά αλλά… ζεστά τα φετινά Χριστούγεννα

βροχερά-αλλά-ζεστά-τα-φετινά-χριστού-530084

Σε εντελώς διαφορετικό από την εποχή κλίμα θα κινηθεί ο καιρός των επόμενων ημερών με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για βροχερά Χριστούγεννα που θα ακολουθήσει μια περίοδο με νοτιάδες και έως και «ανοιξιάτικες» θερμοκρασίες.

Παράλληλα καλός θα είναι, παρά τους βοριάδες, και ο καιρός μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς από την Παρασκευή μέχρι και τουλάχιστον το μεσημέρι της Τρίτης θα επικρατούν λιακάδες με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο στις μέγιστες τιμές φτάνοντας έως και τους 16 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Όσοι επιλέξουν, δε, να χρησιμοποιήσουν ακτοπλοϊκά Μέσα δεν αναμένεται να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο καλύτερος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάντως, δεν σημαίνει ότι τη νύχτα και νωρίς το πρωί δεν θα υπάρξει παγέτος και θερμοκρασίες υπό το μηδέν ειδικά στα βόρεια και τα ορεινά.

Μικρή αλλαγή του σκηνικού του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου οπότε και θα σημειωθούν νεφώσεις που θα πυκνώσουν από αργά το απόγευμα με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι θα σημειωθούν και βροχές κυρίως σε περιοχές της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.

Η σχετική επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει, όμως, για λίγες ώρες καθώς ανήμερα τα Χριστούγεννα τα σύννεφα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και ίσως κάποια τμήματα της Στερεάς Ελλάδας. Η θερμοκρασία, δε, θα παραμείνει στα ίδια υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ακόμα καλύτερος αναμένεται ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας από την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου και μέχρι και την Πρωτοχρονιά καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που θα ταλαιπωρήσει τις επόμενες ημέρες τις χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης θα στείλει στη χώρα μας ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη, θερμοκρασίες που θα θυμίζουν άνοιξη αλλά και βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου