ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο στην Εξωραϊστική

αφιέρωμα-στη-σοφία-βέμπο-στην-εξωραϊσ-730866

Συναυλία αφιερωμένη σε μια φωνή που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, τη Σοφία Βέμπο, διοργανώνεται την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας» στον υποβλητικό χώρο της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου.

Τα εκπαιδευτήρια προσκαλούν όλους τους φίλους, γονείς, μαθητές και αποφοίτους καθώς και τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής σε μια μοναδικά βραδιά συγκίνησης και νοσταλγίας. Η επετειακή συναυλία της μεικτής μαθητικής χορωδίας δυο φωνών είναι αφιέρωμα σε μια σπουδαία μορφή που με τη φωνή της έγραψε ιστορία- και την ιστορία ενός ολόκληρου λαού- τη Σοφία Βέμπο.

Οι μαγικές φωνές των αισθαντικών ερμηνευτών Ερρικας Πατρικίου και Δημήτρη Κίκλη ξεκινούν το πρώτο μέρος της συναυλίας με τραγούδια του Μεσοπολέμου. Μυθικές μορφές συνθετών όπως ο Αττίκ, ο Κ. Γιαννίδης, ο Μ. Σουγιούλ, ο Χρ. Χαιρόπουλος, δημιούργησαν εκείνη την εποχή τραγούδια – θρύλους: «Ζητάτε να σας πω», « Δυο πράσινα μάτια», «Ας ερχόσουν για λίγο», τραγουδισμένα από τις υπέροχες φωνές της Δανάης, του Νίκου Γούναρη, της Σοφίας Βέμπο.

Ρυθμοί βαλς και ταγκό, στα βήματα των οποίων χορεύουν ζευγάρια μαθητριών και μαθητών του «Προμηθέα». Στο πιάνο ο πιανίστας και συνθέτης Ηλίας Χατζόγλου. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η 50μελής βραβευμένη χορωδία των μαθητριών και μαθητών του «Προμηθέα», αγγίζει με συγκίνηση τα τραγούδια της τραγουδίστριας της Νίκης, όπως: «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά», «Το τραγούδι της Λευτεριάς», «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου», υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Χατζηγεωργίου Δημήτρη. Τον ήχο και φωτισμό επιμελείται ο Χάρης Κεχαῒδης. Στη φωτογραφία και το video-art, o κ. Χουλιάρας.

Κοινωνική προσφορά στο Γηροκομείο Βόλου

Η συναυλία που διοργανώνεται από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου και το Σωματείο «Προμηθέας», είναι αφιερωμένη με συγκίνηση και σεβασμό στις γερόντισσες και στους γέροντες του Γηροκομείου Βόλου. Η βραδιά κλείνει με κρασί, αναψυκτικά και ζεστό μπουφέ υπό την επιμέλεια της Εξωραϊστικής. Τα παιδιά του «Προμηθέα», η Ερρικα Πατρικίου και ο Δημήτρης Κίκλης περιμένουν όλες και όλους σε μια μοναδική βραδιά στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου