ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοικτά στο κοινό τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στον Βόλο

ανοικτά-στο-κοινό-τα-γενικά-αρχεία-του-732289

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) – Αρχεία Ν. Μαγνησίας θα γιορτάσουν την απελευθέρωση του Βόλου στις 19 Οκτωβρίου 1944 από τις ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής και στις 2 Νοεμβρίου 1881 από την οθωμανική αυτοκρατορία με θέμα «Ο Βόλος δύο φορές ελεύθερος». Αφορμή για τον διπλό εορτασμό αποτελεί ότι αφενός οι δύο ημερομηνίες είναι κοντά ημερολογιακά και αφετέρου η 2α Νοεμβρίου είναι λιγότερο γνωστή.

Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις. Σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου τα Γ.Α.Κ. (Μαγνήτων 141) θα δεχθούν το κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ (Open Day) με ξεναγήσεις σε έκθεση αρχειακού υλικού.

Από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου θα υλοποιηθεί ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.

Η εκπαιδευτική δράση γίνεται με τη συνεργασία και υποστήριξη των Διευθύνσεων και των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Το αφιέρωμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους επιμελούνται οι Αγγελική Νικολάου, Αννίτα Πρασσά και Αλκηστις Σανιδά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου