ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μπαζάρ βιβλίου στο αρχοντικό Ζαφειρίου

μπαζάρ-βιβλίου-στο-αρχοντικό-ζαφειρί-733853

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης « Ιωλκός» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού διοργανώνουν το 7ο μπαζάρ βιβλίου την Κυριακή 21 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο.

Το μπαζάρ βιβλίου έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και υποδέχεται κάθε χρόνο αναγνώστες και βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών.

Οσοι θελήσουν να επισκεφθούν το μπαζάρ βιβλίου, όσοι αγαπούν τα βιβλία και το διάβασμα θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία όλων των ειδών, όπως τα γνωστότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κοινωνικά, ιστορικά, ταξιδιωτικούς οδηγούς, παιδικά βιβλία κ.ά σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην επιτυχία του σκοπού για τον οποίο πραγματοποιείται.

Τα βιβλία τα οποία θα εκτεθούν στο μπαζάρ προέρχονται από προσφορές μελών, φίλων και εκδοτικών φορέων, ενώ θα διατεθούν προς πώληση με ένα συμβολικό ποσό (1-5 ευρώ) στους ενδιαφερόμενους.

Τα έσοδα τα οποία θα προκύψουν από το μπαζάρ θα διατεθούν σε τρόφιμα στις άπορες οικογένειες της περιοχής.

«Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» όλα αυτά τα χρόνια αναπτύσσει διάφορες πολιτιστικές δράσεις και τα έσοδα τα οποία προκύπτουν από αυτές στον μεγαλύτερο βαθμό διατίθενται στο τομέα της κοινωνικής παρέμβασης και αυτό γιατί απόλυτη πεποίθησή μας είναι ότι ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε ό,τι έχει σχέση με την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Παράλληλα το πρωί της Κυριακής 21 Οκτωβρίου στις 11.30 με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, η συγγραφέας Μάρω Αισώπου συζητά με τα παιδιά για το πώς μια ιδέα γίνεται βιβλίο. Το σκεπτικό της δράσης αναπτύσσεται με άξονα το βιβλίο της «Ακου να δεις» και εκτός από τα «τεχνικά» θα συζητηθούν και τα συναισθήματα που δημιουργεί ένα βιβλίο και τα μηνύματα ζωής που περνά στα παιδιά. Η Μάρω Αισώπου επισκέπτεται Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και αφηγείται τα παραμύθια της και συζητά με τους μαθητές.

Οσοι επισκεφθούν το μπαζάρ βιβλίου θα μπορέσουν να απολαύσουν τον καφέ ή το αναψυκτικό τους, συνοδεία γλυκισμάτων στην υπέροχη αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου