ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Σαμψών και Δαλιδά» στο «Αχίλλειον»

σαμψών-και-δαλιδά-στο-αχίλλειον-735105

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μετά τη συγκλονιστική πρεμιέρα της σεζόν με την «Αΐντα», παρουσιάζει το βιβλικό έπος «Σαμψών και Δαλιδά» σε μια νέα εκπληκτική παραγωγή της Met. Η σπάνια όπερα του Σαιν – Σανς παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 19.55 στο «Αχίλλειον» σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη.

Μια ακόμα μαγική βραδιά μάς υπόσχεται η Metropolitan Opera παρουσιάζοντας το «Σαμψών και Δαλιδά», με πρωταγωνιστές την συγκλονιστική Elīna Garanca και τον κορυφαίο Roberto Alagna, ένα δίδυμο που είχε εμφανιστεί μαζί στην περίφημη «Κάρμεν» του Βizet το 2010, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Ο Laurent Naouri συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο του αρχιερέα, ο Elchin Azizov στον ρόλο του Φιλισταίου βασιλιά Αμπιμελέχ και ο Dmitry Belosselskiy στον ρόλο του γέρο Εβραίου.

Ο DarkoTresnjak, τιμημένος με Tony Award για σκηνοθεσία στο «A Gentleman’s Guideto Love & Murder», κάνει το ντεμπούτο του στη Met σκηνοθετώντας αυτή την απαιτητική παραγωγή. Τα επικά σκηνικά και τα παραμυθένια κοστούμια θα μας συναρπάσουν για μια ακόμα φορά, σε αυτή την μνημειώδη νέα παραγωγή μιας όπερας που ανεβαίνει στην Met μετά από είκοσι χρόνια. Ο βετεράνος Sir Mark Elder διευθύνει.

Το «Σαμψών και Δαλιδά» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Δεκεμβρίου του 1877. Η υπόθεση του έργου βασίζεται στη γνωστή ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Τοποθετείται χρονικά περί τα 1150 π.Χ. και η δράση διαδραματίζεται στη Γάζα και στους πρόποδες της Ιερουσαλήμ. Το έργο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αριστουργήματα της γαλλικής λυρικής σκηνής.

Η παράσταση θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 19.55, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις του δικτύου θα προβληθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 19:55.

Η προπώληση εισιτήριων για τις παραστάσεις έχει ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου